HIMALAYA NATURAL PROTEIN 5 ANTI - HAIR FALL PENYELAMAT SI PEMILIK RAMBUT GUGUR

Tuesday, April 13, 2021

Salam uolls, 

Ada tak uolls yang mengalami masalah rambut gugur sama macam Ty? Kalau ada , jom sama - sama kita mencuba produk terbaru keluaran Himalaya iaitu Himalaya Natural Protein 5 Anti-Hair Fall. Ia datang dalam 3 jenis iaitu ;

  • Himalaya Anti-Hair Fall Hair Oil  (Hair Nutrient)
  • Himalaya Anti-Hair Fall Shampoo with Natural Protein 5
  • Himalaya Anti-Hair Fall Cream

HIMALAYA ANTI-HAIR FALL OIL
Okay gais , ini adalah merupakan step pertama , dah nak dia pun "oil" so ianya bertindak sebagai minyak rambut. Ianya bertujuan untuk melembapkan kulit kepala , sepertimana sedia maklum bahawa berlakunya keguguran rambut adalah disebabkan oleh kulit kepala kita sendiri yang kering di mana apabila kulit kepala kekeringan , ia memerlukan minyak bagi keadaan kulit kepala sentiasa berada dalam keadaan lembap.




Jadi penggunaan Himalaya Anti-Hair Fall Oil ini boleh dilakukan sebelum sesi syampu , hanya perlu  dilumurkan serata menyeluruh satu kepala dan yang penting mesti kena sehingga kulit kepala. Ketika lumuran , lebih digalakkan membuat sedikit urutan di bahagian kepala supayan minyak ini akan meresap sehingga ke kulit kepala. Dibiarkan 1 jam atau over-night sebelum dicuci.

HIMALAYA ANTI-HAIR FALL SHAMPOO
Syampu ni sangat wangi , Ty suka dengan bau dia. Ty sampai sekarang masih menggunakannya etapi maaf sangat sebab Ty tak dapat nak kongsi gambaran bauan dia seperti apa. Mungkin korang boleh cuba bau bila tengah survey nanti.




Okay gais idah tadi kita berlumuran minyak , mestilah kena gunakan Himalaya Anti-Hair Fall Shampoo untuk sesi mencuci rambut. Tak perlu guna kuatiti yang terlalu banyak kerana risau minyak tadi tak hilang. Yang pastinya Ty suka sebab ianya berbuih dengan banyak. Syiok sendiri sambil berangan sorang - sorang di bilik mandi sebab bau dia wangi.

Fungsi Himalaya Anti-Hair Fall Syampoo ini bukan sahaja sekadar membersih rambut dari kotoran malah ianya dapat menguatkan akar rambut , memperbaiki tekstur rambut , kuatkan rambut rosak dan bercabang dan sudah semestinya bagi melembutkan dan mengurangkan masalah keguguran rambut.

HIMALAYA ANTI-HAIR FALL CREAM
Ini adalah seperti rawatan kepada langkah selepas mencuci rambut. Langkah terakhir ini memerlukan rambut yang telah dicuci dikeringkan dengan tuala terlebih dahulu sebelum menyapu rata krim ini pada kulit kepala dan rambut.


Pada yang mencuba nanti jangan panik bila tengok keadaan rambut di saat awalnya seperti dapat berminyak atau melekit , rawatan ini akan membantu rambut menjadi seperti sedia kala dengan tampak lebih lembap dan bermaya. 

Untuk yang sedang mencari produk yang bersesuai untuk merawat rambut gugur , boleh la mencuba. Insha-Allah , dapat membantu. Belum cuba belum tahu. Ty sendiri pun masih mencuba dan Alhamdulillah rambut tak gugur bergumpal banyak sehingga penat menyapu kerap kali. Semoga produk ini juga dapat membantu korang gais.

Dapatkan di rangkaian seperti Himalaya Boutiqe atau pasaraya lain seperti Watson , Guardian , dan pasaraya yang berdekatan uolls gais.

Lebih info :
Facebook : https://www.facebook.com/HimalayaHealthcareMalaysia

12 comments

  1. Nak carilah hair oil ni sebab rambut bila kering ni rasa gatal kat kulit kepala. Boleh juga menguatkan akar rambut.

    ReplyDelete
  2. Ok. Rawlins nak try gak la sebab nak lebatkan rambut nie. Almaklum usia makin banyak, rambut banyak gugur gak hehe

    ReplyDelete
  3. let me start by saying that you have such thick and beautiful hair! super envious haha. my hair is as long as yours too and i always had hair fall problems. it is really important to find a good anti hair fall shampoo and i am so glad to come across your article. will try this brand out soon! :)

    ReplyDelete
  4. Sis memang guna hair oil dia tu haaa.. lain belum pernah, nanti nak try laa, nampak review Ty bagus sangat ni.. maklum lee rambut usia tua ni kan hehehe..

    ReplyDelete
  5. Wahh boleh lah Nell try yang ni nanti... Nak treat my rambut juga... Takut gugur lampau, tak nak botak nanti....

    ReplyDelete
  6. selalu gun aproduk muka..tapi kalai ni yang rambut pun nampak menarik..nanti nak cari kat pasaraya..nampak formulasi mmg best

    ReplyDelete
  7. Kalau rambut gugur mmg susah jgk nak rawat agar rambut sihat, adanya Himalaya Natural Protein 5 Anti-Hair Fall dptlah nti l cuba utk rambut yg ada masalah

    ReplyDelete
  8. Produk himalaya ni ramai yang kata elok. Nak dapatkannya pon senang

    ReplyDelete
  9. Kita bukan masalah rambut gugur tapi rambut tak nak tumbuh heheheh nipis jer wakakakaka.. Boleh guna ker produk ni macam menarik nak cuba juga ni...

    ReplyDelete
  10. akak memang ada masalah rambut gugur tapi segan nak mengaku.. hahaha~ nanti lah singgah IOI Mall Puchong.. kat sana ada kedai Himalaya ni.. selalu ada promo..

    ReplyDelete
  11. Nina sememangnya pakai produk Himalaya ni. Bagus... Nina pun memang ada masalah rambut gugur tapi bila pakai je berkesan tau. Dia dah berkurang dah sekarang. Seriousss youu.

    ReplyDelete
  12. Kena cuba ni, sebab rambut selalu gugur. Jenuh dah tukar syampu lain.

    Salam kenal ya, husniey follow sini #1355

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

© Yanty Lee. Design by FCD.