Ketenangan Yang Di Cari

9:36 PM Yanty Lee 4 Comments


Bercuti seketika penganut agama Hindi sedang menyambut perayaan cahaya , Deepavali.
Sesampai pulau mutiara bersama insan tersayang dan keesokan hari nya hanya sempat ke Taman Tun Sardon untuk sarapan pagi , dan sesi perkenalan antara kedua-dua keluarga dan makan tengahari. Dan terus beristirehat di rumah sampai malam pergi ke E-Gate ; Sushi King bersama adik dan mummy, makan sampai kenyang sebab Wany belanja plak. THANK YOU , Wany.


Hari Khamis ,  I just resting at home! Layan SEKALI LAGI dengan abang & daddy. Malam , dating dengan Iena dekat Coffee Island. Yummy!




Memandangkan hari hujan sangat lebat , maka Iena overnight je kat rumah. Takde maknanya nak bergossip hal remeh temeh yang berlaku tapi layan FB dan menilik nasib. Sampai tertido, Wany ada call tapi dah tak sedar diri.

Pagi-pagi Wany dah SMS dan lepak kejap di rumah aku. Kami bertiga sesame have breakfast & lunch at Seoul Garden , Gurney  Plaza . PArt paling tenang la wei dengan cerita mengarut dan ketawa tak peduli orang sekeliling. Makan makan perut tong lori sampah. Lunch yang hebat bersama -  sama dengan budddies yang sama hebat!



 




Sempat singgah di 1st Avenue semata - mata nak cari macaroon . Hurm , actually first time nak makan dan teringin dan teruja dengan warna - warni yang menarik. Before this just tengok tru FB / Website ja. Sesampai ja , serbu kedai yang jual tu. Alhamdulillah , dapat la beli. Kecil ja saiz tapi cost for RM2.50/each and it's so sweet.


Sempat layan Rotiboy sambil Wany layan internet dan sementara tunggu Arina + Man sebelum sesi photoshoot bermula. Alang - alang duduk cafe nie confirm - confirm la melantak dan menternak lagi lemak tak cukup dengan macaroon  tue , rotiboy & roti sosej cheese lagi. 


Yeah! It's time mengediks bersama darling ku. Tempat ni memang port terbaik la nak bershoot gambar bersama friends dan pre wedding . Gambar - gambar kita orang ada pada Wany. Dah tak hirau keliling ketawa ketika berphotoshoot. Lepak port best ni sampai nearly 11pm. X ingat rumah dah rupanya. LOL 


Selepas bergembira - berpeluh - ber"click" sana sini di Straits Quay. Wany jemput tunangnya , Zul di tempat kerja dan singgah mamak ; PELITA. Lepak lagi berlima sambil on9 untuk upload gambar dan supper. Had ROTI TISU. Yeah masa untuk pulang girls!

Pakat lah bercuti di Pulau Mutiara ! Macam - macam ada.

p/s :



4 comments:

  1. Haha mcm org gila dok mkn kt seoul garden smp xhingat dunia..melantak selagi terdaya.. =D

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen