Berbuka Puasa Dengan Citarasa Ramadan Di Hotel Bangi Putrajaya

Thursday, June 16, 2016


Salam u olls...

Alhamdulillah, masih berkesempatan berpuasa hendakNya. Antara yang membaca ada dah terbabas ke kecuali yang tergolong dalam kategori bersebab dimaafkanlah ye.

Sabtu ritu, Ty sesungguhnya bermalasan sahaja sehari di rumah. Ha tu dia nak habaq penat sungguh ke 5 hari kerah tenaga kerja atau ada yang tidak kena? Tunggula lagi 5 6 bulan baru cerita la leh? Ni nak gitaw, dalam malas - malas, terajin mampu pula Ty gi berbuka puasa dekat Hotel Bangi-Putrajaya.


Bertemakan Citarasa Ramadan. Macam biasalah mesti la banyak jenis juadah. Masakan Melayu, Cina, India, Western dan Mongolia pun hado. Berkonsepkan buffet dengan pakej harga untuk dewasa RM100 dan RM50 pula bagi kanak - kanak.

Target Ty,  no rice. Sebab nak jamah semua yang ada memang tak muatla tangki perut kecik saja. Lebih kepada kenyang air. Paroh deh ambo. Tapi Chicken Dimsum, Roti Canai, Kari Ikan, Pulut Serawa Durian, Pizza,Kambing Golek Panggang antara menu yang memang sedap.

Lain - lain menu yang ada pun memang membuka selera , antaranya :

Ubi Kayu makan dengan gula merah / kelapa parut

Roti John

Tauhu Sumbat

U guys should try their Pizza !!

Macam - macam sup ada , pilih je.

Chinese Chili Prawn yang memang superb sedap

Mixed Vegetables with Shallot Osyter Sauce

Sotong Lemak Cili Api

Aneka Kuih - Muih
Seriously kekenyangan. Bangun berjalan pun rasa tak kena. Duduk lagi la. Syukran, rezeki. Sahur pun masih kekenyangan.

Buat u olls yang nak berbuka kat sini juga. Boleh je buat tempahan sehingga 2 Julai nanti di talian 03-82102222 atau emel kepada alamat [email protected]

Info lanjut leh dapatkan di :

7 comments

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

© Yanty Lee. Design by FCD.