Ke Hulu Hilir di Jalan Raya

Saturday, August 30, 2014

Salam U olls ,

Entri sebelumnya , Ty update selepas selamat sampai di Penang. Dan entri ni pula , Ty dah pun selamat sampai di Putrajaya dengan driving hanya dalam 4jam lebih. 


Hidup umpama di atas jalanraya.


Sedih gak, sebab tak pernah balik Penang sat camni. In sha Allah , kalau ada masa dan sempat , Ty lik la on weekends. Andai keadaan mengizinkan.


Mata sangat letih. Gagah celikkan juga biji mata untuk terus fokus pada pemanduan. Selesa dan puas hati sangat bila memandu sendiri , berbanding malam semalam terpaksa bertahan dengan rasa loya , pening bila bas yang Ty nek tersingguk - singguk gara - gara jem.


Sampai jam 8.30 malam , terus ke Ayer@8 , Presint 8 untuk makan malam. Kenyang lagi , kami sekadar bersantai. Seperti biasa , mummy memang akan main Candy Crush sejak semuanya bermula dari Ty juga yang pengaruh dia sehinggakan terjebak.


Memandangkan cuaca hujan renyai - renyai dan atas menghormati insiden MH370 & MH17 , tiada sambutan kemerdekaan detik jam 12 nanti. Jadi , Ty pun nak tidur dan berehat awal setwlah kurang rehat dan tidur. 


Apapun , Salam Merdeka '57! , u olls! Merdekakan diri daripada perkara yang tidak baik dan tidak berfaedah. Terus berusaha , capai segalanya tanpa halangan.

6 comments

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

© Yanty Lee. Design by FCD.