Coating Kereta di Auto Lab Professional Auto Care Centre

1:30 AM Yanty Lee 33 Comments


Salam uolls ,


Auto Lab Professional Auto Care Centre ni adalah sebuah kedai untuk mencantikkan kereta uolls. Selain tinted , make-up kereta dengan pelbagai jenis aksesori lain. Kereta pun kenalah tampil bergaya sekali sekala. Jadi apa kata uolls spend sikit untuk bagi kereta uolls lagi berkilat dan cantik. Biar setiap mata yang memandang tertoleh berkali-kali.


THREEBOND COATING
Threebond Coating adalah semua yang uolls perlukan untuk memastikan kereta uolls bersinar seperti baru. Lapisan ultra kaca ini mempunyai penarafan 9H - menjadikannya salutan berasaskan kaca paling sukar oleh piawaian industri yang sesuai untuk semua kereta. Ia menawarkan perlindungan jangka panjang terhadap perubahan warna cat kereta oleh pengoksidaan, sinaran UV, hujan asid, dan calar kecil.

Selepas siap coating

KELEBIHAN COATING
- Melindungi daripada pengoksidaan, sinaran UV, hujan asid, dan calar kecil.
- Menangguhkan air dan kotoran untuk memastikan kereta anda bersih dan berkilat.
- Menghalang pewarnaan air untuk pembersihan kereta mudah. 
- Nilai jualan semula yang lebih tinggi untuk kereta anda dengan haus dan lusuh yang dikurangkan.
- Perlindungan jangka panjang sehingga 3 tahun.
- Berkesan pada semua jenis kereta.
- Penyelenggaraan mudah tanpa memerlukan penjagaan yang kerap.
- Tempoh jaminan panjang sehingga 8 tahun.


Berkilat yang menakjubkan
Satu kot tunggal akan menyediakan kereta uollsdengan tahun-tahun bersinar yang berkesudahan! Nikmati penamat cermin yang tahan lama dan perlindungan tahan lama dengan aplikasi Pelapisan Threebond.

Menangguhkan air & kotoran
Permukaan cermin menjadi lancar kerana mempunyai kesan antifouling yang hebat terhadap hujan asid dan debu sambil menimbulkan air dan kotoran untuk memastikan kereta uollsbersih dan ultra berkilat.

Penyelenggaraan yang rendah
Tidak seperti lilin, lapisan separa kekal ini tidak memerlukan penyelenggaraan yang kerap. Apa yang diperlukan hanyalah kot tunggal untuk kereta uollsbersinar seperti baru - dijamin.


TEKNOLOGI BARU
☑ Tahan untuk 5 tahun
☑ Tidak perlu polish atau wax
☑ Jenama yang dipercayai daripada JAPAN
☑ Berkesan gloss tinggi yang tinggi
☑ tahan calar (kekerasan 9H)
☑ Anti karat
☑ Mudah untuk membersihkan / Pembersihan diri
☑ Menolak air -ketika hujan
☑ Stain resistant
☑ UV & Cuaca tahan
☑ Asid dan garam anti


Apa Yang Menarik Coating ?
Bahan asas adalah PURE GLASS - 100% quartz silica. Sangat tahan panas. Coating tetap maintain walaupun pada cuaca hujan ataupun panas. Tambahpula, dapat melindungi cat dari sinar UV yang merbahaya. 

NANOTECHNOLOGY- PERMANENT BOND - Nanopartikel akan melekap dan bond dengan permukaan cat secara kekal. 

ANTI SCRATCH (minor) - menahan dari stone chips akibat batu kecil, kain kasar dan sebagainya. Coating layer yang tidak mudah pecah / retak. 

HYDROPHOBIC EFFECT (kesan air di daun keladi) - menjadikan kotoran cecair mudah dibersihkan dengan air saja. Kereta tidak mudah menjadi kotor walaupun selalu kena air hujan.

GLOBAL BRAND - Telah digunakan di kebanyakkan negara Eropah dan Asia. Merupakan authorized kepada Kenzo Master Applicator dan pioneer IGL FLAGSHIP Center di Malaysia.


Jadi buat uolls yang nak tampil bersama kereta uolls lebih yakin dan bergaya , bolehlah dapatkan perkhidmatan dari sini , Auto Lab Professional Auto Care Centre . Ty sangatlah rekemenkan uolls untuk ke sini , bukan sahaja kerana servis nya tapi Ty percaya yang uolls juga akan selesa dengan suasana kedai ni. Kedai yang sangat luas , selesa dan menarik. Hipster sangat.

Jangan lupa singgah tandas taw , ahaks!

Untuk Matlumat Lanjut
Telefon : 03-7865 7228
Alamat : No.23, Jalan 51/225A, Zon Perindustrian PJCT, Seksyen 51A,
46100 Petaling Jaya

33 comments:

  1. menarik... dah bole jadi macam kereta baru dah ni.Hebat brtul!

    ReplyDelete
  2. Elok sangat ni...kereta pun dah lama tak kilatkan๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  3. menarik. dah lama tringin nknbuat

    ReplyDelete
  4. Macam menarik jer ni.. nnt lau g sana ahkak try la usha.. hahahaha tandas dia tu win aaaaa..

    ReplyDelete
  5. Assalam kakty๐Ÿ˜˜ oh kat petaling ya.. Good info.. Tq kak. Amboi toilet dia terlebih kreatif ni๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
  6. Lovely car makeover.... kereta dah bersinar sinar dan berkilat kilat sekarang ni...

    ReplyDelete
  7. I think my hubby will love this, maybe I should get this as a gift for him! The car is so shiny after coating!

    ReplyDelete
  8. Boleh bgtahu hubby psl coating nih

    ReplyDelete
  9. Boleh la suggest kat akak emi untuk buat coating kereta kat sini. Hari tu dia ada mention macam nak makeover kereta dia. Biasalah, dah few years guna kereta tu kan.

    ReplyDelete
  10. Pertama kali tengok yang begini. Selalu kalau bab berkaitan kereta akak kurang berminat nak pergi dekat.Alah membuat menang memakai.

    ReplyDelete
  11. Bestnya Ty. Harga dia okay tak? Lia memang nak buat kat kereta bg nampak baru. Kalau kat penang dah lama pi buat.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  12. Fuhhh berkilat. Lepas ni bleh la bawa kereta akak. Akak Ingat nak pi cat baru. Tapi kalau buat cam tyy pun OK gak. Hahaha. Nanti kita cuba tanya harga utk kereta Ferrari akak tu. Haha

    ReplyDelete
  13. Okay seriously lepas baca entry ni rasa nak pergi buat coating kat sini. Nak jugak bagi kereta berkilat-kilat dan nampak macam baru... Ada diskaun tak?

    ReplyDelete
  14. Lama dah tak cantik2 kan kereta. Dulu rajin ambik package kat satu tempat ni tapi jauh sangat pulak nak pergi. Ni kat Pj boleh lah sis jengah2 kat sana satu hari nanti. Thanks for sharing ya

    ReplyDelete
  15. tudiaaaaa....dah berkilat dah tu ha...dah boleh dah gerak dengan gagah perkasa di atas jalan raya...keta akak baru je buat cat baru...siap segala coating dan dh boleh melaram dah...

    ReplyDelete
  16. wah, best yer kalau ada peluang buat coating kereta ni

    ReplyDelete
  17. wow. best ni yanty.
    viva aida tu dah minta nyawa dah. warna pun dah pudar. parking kat luar rumah. berpanas berhujan kan.
    cermin pun dah tak jelas. sebab dia on the road siang hari aje. so sekali tu bila kuar mlm, ya Allah, tak nampak depan!!!
    kalau la dpt coating, surely kembali baru viva aida.
    teknologi pun bagus nampaknya.

    ReplyDelete
  18. Cantik berkilat terus bile lepas coating. Hari tu pernah cuba beli yang coating untuk cermin kereta water repellant tu tapi jenis beli produk dan buat sendiri. Tapi sampai ke sudah tak buat. Hahahha. Better lah kalau nak buat benda-benda macam ni pergi kedai je

    ReplyDelete
  19. Adeh tergelak tgk gambar label toilet tu. Rare menikam kalbu hahahhah. Tak pernah tahu ada coating3 keta ni, skrg baru tahu biasalah org pompuan hahaha jwnia x kisah

    ReplyDelete
  20. Oh baru tahu pasal coating. Bella memang tak pandai bab-bab kereta ni. Dahla tak de sapa nak refer. Adoyai. Nampak berkilat betul bila dah siap coating. Nice!!

    ReplyDelete
  21. Selalu dengar wax kereta je.. xpenh dengar lagi coating ni.. kereta dah 8 tahun, bukan takat kaler, dah kemek sana sini dilanggar dek orang.. klu nak buat coating ni kena g ketuk dulu .hihihi

    ReplyDelete
  22. wahhhh nampak sangat lawa kereta tu lepas buat coating.. nak jugak merasa mcm mana dia punya kilat tu/ lelakikan suka kereta lawa2.

    ReplyDelete
  23. wow betul-betul berkilat ni. suka betul bila kereta dah berkilat, nampak bersih je. kalau dekat, dah lama try

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  24. Wah banyak brtol nk kena tahu pasl kereta ni. Kena tau sbb nk beli kete kan. Btw toilet dia ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  25. perghh berkilat betul hasil dia. Memang berbaloi la kalau dapat hasil macam kereta baru keluar kedai je ni..mahal tak servis kat sini?

    ReplyDelete
  26. Wahhh best ni, berkilat bersinar kereta.

    ReplyDelete
  27. tahan selama 3 tahun. lama tu. berbaloi kalau buat...

    ReplyDelete
  28. memang nampak macam baru terus , jemput singgah ke vitaminwawa.com , sekian " terima kasih " ...

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen