Sebelum Tiba Masanya

9:30 PM Yanty Lee 3 Comments



Memang , memang betul kalau di saat seorang itu tika marahnya tidak sedar dengan kata yang dikeluarkan dari mulutnya. 
Memang , memang betul dengan berdiam sahaja adalah lebih baik dari terus berkata - kata untuk tidak terus menyakiti hati mana - mana pihak.

Memang , memang betul adakalanya kita tidak rasa pedihnya sehinggalah kita empunya diri pula yang terasa peritnya.

Memang , memang betul manusia ada egonya. Tetapi bila kita sedar salah di mana lalu sudah pun meminta maaf namun semuanya tidak berbalas lagi maka berhentilah semuanya di saat itu.

Memang , memang betul terasa semua kehilangan kerana dek bodoh sendiri tapi apalah lagi yang ada bila semua tidak lagi penting dan berakhirlah segala episod cerita.

Memang , memang usah lagi untuk mengejar kepada yang tidak sudi. Semoga tenanglah dan terus mencari cahaya kehidupan tuk dilakarkan sehingga nafas terakhir.

In sha Allah , dengan izin Allah SWT sebelum tiba masanya.

3 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Vendor Fesyen Di SACC Mall Shah Alam - Jameela Street

11:01 AM Yanty Lee 1 Comments



Jameela Street ini sebenarnya booth - booth bagi vendor - vendor usahawan Melayu kita untuk berniaga koleksi mereka sepanjang tahun di SACC Mall , Shah Alam. Tambahan dekat nak sambut hari raya ni , pengunjung yang datang bolehlah dapatkan baju raya yang berkenan di mata lalu jatuh ke hati di hampir 26 vendor fesyen yang ada. Pastinya yang lebih menarik dengan adanya diskaun sehingga 10% ke 50%

Antara vendor ;
















Menarik dan cantik - cantik busana raya dan banyak lagi koleksi esklusif untuk tatapan juga boleh dimiliki u olls. Jenama atau brand yang dah mencipta nama pun ada dan turut serta program Jameela Street ni. Cuti sekolah ni boleh singgah cari baju raya awal sikit .


Berita baik buat u olls! Selain u datang shopping busana raya di Jameela Street nanti, ada diadakan "Pencarian Wajah Jameela" sempena pembukaan Jameela Street Vendor di Sacc Mall Shah Alam yang akan bermula pada 4 Jun 2016 nanti. Jom la gadis - wanita seantero cuba nasib u olls , untung - untung dapat peragakan busana dari vendor - vendor sambil fefeeling model di atas runaway. Bukan tu saja hokayh, mana la tahu tuah u olls dan rezeki kan , terpilih duta Jameela Street juga memenangi hadiah merupakan pakej percutian di sebuah pulau.


Bersempenakan Ramadhan yang just around the corner , pada 16 Jun 2016 dijemputlah juga untuk turu hadir bersama di Majlis Iftar Jameela Street di SACC Mall bersama Media , Selebriti dan Anak - Anak Yatim. In sha Allah , jumpa di sana ye u olls !

Huh , penat pusing - pusing boleh stop selfie kat kawasan rehat pokok - pokok ala sakura jap.

Jangan lupa ikuti perkembangan Jameela Street di :
Facebook : Jameela Street [ klik ]
Instagram : @jameelastreet [ klik ]

1 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Review : Pergi Mati (Lejen Press)

9:00 PM Yanty Lee 1 Comments



Salam u olls,

Kali ni nak kongsi sikit pasal buku fixi lagi. Semestinya dari Lejen Press. Sempat Ty habiskan sebelum pergi bercuti baru ni.

Tajuk buku fixi yang Ty baca kali ni memang agak kontroversi dan kasar bunyinya - Pergi Mati! Plot cerita memang gempak gila u olls. Menarik sangat - sangat.

Sinopsis ringkas,
Kisahnya tentang sebuah game online ; "dietolive.com". Penonton dapat tengok game ngeri melalui online pada waktu tertentu. Mangsa permainan pula ada dikalangan penonton itu sendiri yang memasukkan nama mangsa atas sebab balas dendam / benci / dsb. Kesimpulannya, daripada anak murid sekolah kepada cikgu sekolah dan kaki gangster jugalah pegawai polis secara tidak langsung brrkaitan dan di'game'kan dalam permainan gila ini yang mana mereka cuba menyelamatkan diri sayangnya bila mereka sedarkan diri mereka sebenarnya masih dalam permainan. Dan dibawa keluar negara sehingga Rusia kerana undang - undang negara tidak selamat untuk meneruskan lagi permainan gila itu secara rahsia dan sulit.

Giler kentang sangat u ols. Bayangkan kalau game ni betul - betul wujud dan mesti ramai yang nak kenakan orang dibenci kan? Lagi gempak kalau plot cerita ni difilemkan ke tapi semestinya mustahil tuk ditayangkan ye dak?

Ha, Ty dimaklumkan oleh penulis buku ni sendiri ; Khairul Zaman Khobin yang sambungan cerita ni boleh dibaca di wattpad.com.  Mestilah ada sambungan sebab sampai ke Rusia tu dan apalah yang terjadi agaknya, ye. Jom pakat baca sambungan.

Next reading?

1 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Bella Kecam Produk Izeara Extravaganza Gara Tidak Panas!

10:30 PM Yanty Lee 5 Comments



Pergghh! Kecoh betul satu Malaysia baru ni. Gara - gara si hadek manis Bella bikin kontroversi dengan memuatnaikkan video amukan lepas buat laporan polis. Hanya sebab produk kurus Bella gunakan iaitu Izeara Extravaganza tidak panas. Bella sangkakan produk serum kurus ni akan memecahkan lemak - lemak tepu apabila panas. Dengan amarahnya Bella, dia telah membuat kenyataan yang membangkitkan kemarahan orang ramai bila menghina keluaran produk orang Melayu secara tidak langsung. 


Produk serum kurus dari Izeara Extravaganza memang tak panas rupanya. Bagus juga produk kurus Izeara Xtravaganza ni dikeluarkan sebab dengan cuaca Malaysia yang panas terik bolehlah sapukan tak kira dimana-mana ye dak? Sangat relevan.


Sebabkan viral video Bella ni, bersepah jugalah video parody. Alahai Bella. Tak cukup dengan itu, Ayah Rani Kulup Kipidap muatnaik videonya yang menegaskan untuk Bella tampil memohon maaf atas kata-katanya kepada seluruh rakyat Malaysia terutama pengasas produk berbangsa Melayu.


Lepas beberapa hari, alhamdulillah Bella pun tampil dengan berani dan memohon maaf secara terbuka pada video ke2. Tabik spring! Harap isu Bella ni semua orang maafkan dia. Sebab, pengasas produk serum kurus Izeara Extravaganza sendiri dah lama maafkan Bella juga mereka yang memberi tomahan terhadap produk keluarannya. That's the way, bruh!

Memang terbukti kot bila sendiri google search, testimoni dari pengguna produk serum kurus Izeara Extravaganza ni sebenarnya tidak panas dan berkesan pada mereka. Siap kata seumpama sedang mendapat rawatan perlangsingan dengan nilai ribuan RM gitu. Ini buat Ty rasa nak cuba juga produk serum kurus untuk pecahkan lemak degil kat badan Ty. 


Untuk perkongsian bersama tentang kelebihan serum Izeara Extravaganza :
1. Merupakan serum kurus PERTAMA yang TIDAK PANAS & TIDAK MELEKIT di pasaran.
2. Mengandungi "CAFEISILANE C" ; Bahan paling pantas untuk mencairkan lemak di bawah kulit.
3. Melawaskan pembuangan air besar selepas 1 jam digunakan.
4. Dapat menghilangkan "stretchmark" dalam tempoh 7 hari.
5. Cepat dan pantas menyingkirkan lemak-lemak tepu / degil.


Cam menarik kan produk serum kurus Izeara Extravaganza ni. Kalau u olls nak dapatkan "body raya" yang cun melecun nanti ala Siti Nordiana, bolehlah dapatkan terus produk serum kurus Izeara Extravaganza. Jom pakat Whatsapp : 0137773617 sekarang. Pembelian direct ni. Ty pun nak cuba, jom..jom!

5 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Touch Up dari Fiza Fantagiro

9:30 AM Yanty Lee 6 Comments


Salam u olls ,



TERBUKTI! Saya memang seorang yang penyabar walaupun apa jua cacian , makian , tomahan tak kira dari sesiapa ; tersayang atau tidak. Lihat saja lah setiap kali berjumpa , saya redha dengan menjadi mangsa keadaan. Ya, saya redha dari menolak dan berkasar semuanya kerana saya sayang.

Kisahnya , kami habis kerja 4.30 petang dan dia ajak makan di Aroi Thai , Cyberjaya. Tapi lagi dua rakan blogger pula lepas jam 5.30 petang baru boleh datang join. Katanya sementara tunggu derang , jom teman masuk Guardian. Ingatkan dia memang nak beli apa - apa , sebaliknya Ty yang dengan light make - up berubah sekelip mata dengan hasil contengan si dia ni. Habis semua tester yang ada dia nak test kat Ty. 

Kelakarnya , pekerja situ memang cam dia. Ty bukan orang pertama dan terakhir dia buat model tak berbayar. Paling kelakar , dia patahkan eyeliner pastu boleh seret je kat lantai dengan kasut tanpa rasa bersalah. Malu Ty , muka bapak setebal lagi dari make up yang Kak Fiza buatkan.

So , terbuktilah memang Ty penyabar orangnya.

My one and only blur - happy go lucky sister ; +fiza fantagirO . Terima kasih kerana menjadi MUA tak berbayar Ty petang tu bersama dengan penaja yang tanpa sengaja ditaja oleh SilkyGirl.

Comel tak? Cantik tak? Berminat cari MUA boleh la hubungi kakak saya ye.

6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Hilang Handphone

1:00 AM Yanty Lee 5 Comments


Alhamdulillah.

Sibukkan diri tuk nyah-hapus segala yang tak perlu itu kadang bagus. Kadang ada bahayanya.

Bahaya!!! Sebab , hampir hilang kedua - dua henpon.

Bila kemas meja - pc - own stuff masa nak balik , baru sedar henpon takde. Masih cool , cuba recall. Bila tanya, rupa-rupanya Ty tertinggal kot toilet sebelum ke surau dan kembali buat kerja , jawab emel , pergi balik menghadap bos dengan sikit pun tak perasan tentang kehilangan mereka. Pulun kerja sungguh.

Mungkin tiada lagi tabiat ni lagi andai hilangnya Dia.

Syukran. Mujur makcik cleaner jumpa dan pass kat kawan , kawan simpan dan dia pula heran dah kenapa Ty tak tanya dan cari langsung untuk sekian berjam - jam. Henpon dah tak penting saat-saat tengah 110% fokus pada kerja. 

First time. First time Ty buat mistake ni. Memang tak sangka. Kalaula henpon hilang , jatuh terduduk Ty. Semua gambar untuk task kerja / job juga akan hilang. Dengan henpon cinonet dua ketol ni la Ty update blog.

Sungguh Ty tak boleh bayangkan andai hilangnya mereka.

Pagi nya , Ty tolong makcik cleaner tu dengan vacum yang gedabak besar kehulu kehilir , petang dia tolong cheq pula tanpa disedari. Ya Allah...Betul la , bila kita ikhlas buat sesuatu, ada balasan / ganjarannya tanpa mengharap.

Walaupun ada 2 henpon, takda personal stuff dan semuanya hal kerja; opis & blog. Chatting personal pun takda , group whatsapp ja berpuluh-puluh (tunggu hari left ja). Ahaks.

Korang jangan jadi macam Ty taw. Walaupun duit berkepuk tuk mampu beli henpon baru tapi mungkin ada maklumat / data yang penting untuk kegunaan esok lusa.

Lega. Moga tak cuai lagi dan terlalu fokus kerja sampai lalai. 
XoXo.

5 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Koleksi Jubah dan Pakaian Wanita Murah di Butik SuriScha , Bangi Sentral

6:00 AM Yanty Lee 11 Comments


Salam u olls ,

Ada yang mencari pakaian wanita murah dan cantik seperti jubah , blause atau cardigan tak?

Baru ni singgah jalan - jalan kat Bangi Sentral. Banyak kedai / butik yang ada , memang akan rambang mata dan tergugat nafsu. Ni. Ty nak ajak u olls cuba sampaikan tapak kaki ke butik SuriScha


Menariknya di butik SuriScha ni , semua pakaian daripada jubah , blause , cardigan , skirt etc memang simple and nice. Sedap disarungkan, bila dipakai dan digayakan apatahlagi sedap lagi mata memandang.

Design yang ditampilkan pun tidaklah tertalu berat , boleh saja nak digayakan untuk ke mana sahaja. Casual , formal bahkan nak raya nanti juga boleh.

Antara koleksi yang sempat Ty cuba dan yang ada di SuriScha ;





 

Sweet - sweet ala comel je semua pakaian jubah ke cardigan. Kalau Ty pakai nampak comel (orang katalah) , ni kan pula u olls yang memang dah sweet + comel.

Rage harga daripada RM75 hingga RM150. Dan kalau berkesempatan datang waktu tengah "Happy Hour" , harga turun lagi murah. Selalunya masa waktu makan lunch ataupun after office hours.

Fefeling top model

Nak dekat raya ni , ada berita gembira dari butik SuriScha. SuriScha akan mengadakan Jualan Koleksi Hari Raya sempena pembukaan Wisma SuriScha pada 26 Mei 2016 di Kota Fesyen MITC Air Keroh, Melaka. Orang Melaka yang kelapangan bolehlah turut sama hadir nanti sambil tengok-tengok koleksi tuk raya yang berkenan di hati u olls.

Nak tengok banyak lagi koleksi pakaian wanita , u olls boleh ikuti perkembangan di ;
Facebook : SuriScha Malaysia
Instagram : @surischa

Nak puaskan hati dan mata u olls , jom terus ke butik je di alamat ni ;
SuriScha
3-41-3, Jalan Medan Pusat Bandar 8
Bangi Sentral 
43650 Bandar Baru Bangi.

Jom sama-sama tampil dengan gaya cantik lagi comel dengan koleksi SuriScha , u olls. Berbaloi sangat kot.

11 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Buffet Ramadhan Sajian Nostalgia di Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur 2016

11:00 AM Yanty Lee 8 Comments


Salam u olls ,

Jom mengimbau nostalgia sambil berbuka puasa nanti di Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur. Pastinya dengan hidangan juadah yang disajikan akan menggamitkan kenangan nostalgia u olls.

Okay , meh tengok dan Ty buktikan kat u olls antara menu juadah "Sajian Nostalgia" yang ada untuk dinikmati ketika berbuka puasa nanti ;

 Masak Lemak Siput Buloh

Gulai Ikan Patin Masak Tempoyak

Lauk Pauk ala Kampung

Briyani Gam

Ulam-ulaman & Sambal

Kambing Panggang/Golek
 
Sup Gear Box

Burger

Buah-buahan sebagai dessert

Ais Kacang

Serawa Pulut Durian

Rare bukan? Terliur pula Ty sendiri bila tengok semua ni , ini kan lah pula u olls. Jarang sekali ye durian boleh masuk hotel,beb! Terangkat woo dengan Sup Gear Box nya lagi. Banyak lagi menu yang ada.

Apatahlagi , sambil menikmati juadah berbuka puasa ni nanti akan dijamu pula dengan persembahan Ghazal. Untuk yang nak menunaikan solat , surau yang disediakan berdekatan saja. Mudah dan senang untuk bergerak.


Ada dua lokasi pilihan untuk u olls buat pilihan , samada nak berbuka puasa dan makan di Pacific Ballroom atau Zenda Restaurant. Cumanya harga adalah berbeza :-

Pacific Ballroom :
Tarikh : 6 Jun 2016 - 5 July 2016
Harga : RM 98 (Dewasa) & RM 49 (Kanak-kanak)

Zenda Restaurant :
Tarikh : 8 Jun 2016 - 4 July 2016
Harga : RM 128 (Dewasa) & RM 64 (Kanak-kanak)

8 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen