Aku terima coretan ini dengan...

12:00 AM Yanty Lee 7 Comments


Aku terima coretan ini dengan...

Allahuakbar, besar sungguh dugaaan dan ujian Allah SWT berikan. Seperti insan lain, juga insan biasa yang tak punya apa-apa.

Detik ini, semuanya terhenti. Esok lusa tulat masih mencuba dan menanti tapi sayunya tiada lagi balasan. Sia - sia sudah.

Mengerti akan erti buang dan tidak diperlukan lagi.

Menipu. Terus menipu. Percubaan tuk senyum gelak tawa. Supaya setiap titisan tangisan tidak dihidu yang berada disekeliling. Apatahlagi melihat indahnya erti mesra dan bahagianya setiap hari yang dilaluinya dia dan mereka sekeliling.

Coretan Kisah Kau,Aku dan Kita dicoret 8 Jun itu telah terbaca tanpa niat pada esoknya. Begitu juga dengan kata - kata lain walaupun ada nya telah hilang dek dilenyapkan tuk tatapan bacaan. Terkedu lalu tersedu - sedu menitis air mata , itu sahaja tindakan refleksi yang mampu dan termampu.

Selama ini dan tika ini sayang dan rindu masih menebal. Ya Allah, kenapa jadi begini? Sudah dijelaskan dia pergi untuk dia dan dirinya. Semuanya tak mungkin terjadi antara aku dan dia.

Sumpah. Rindu sangat rindu. Adakah dia masih ingatkan aku di sini? Sampai bila pula tangisan ini akan berterusan? Andai benci , doakan tuk Dia hapuskan nama diri ini pada setiap kali sujud terakhir nanti.

Maafkan aku kerana terlanjur menyayangi dan merindui dirinya. Hari ini hari jadinya , tiada hadiah ratusan ribuan RM tuk dihadiahkan apatahlagi kejutan mahupun sambutan gah tuk diraihkan cuma sekadar ucapan di sini - Selamat Hari Jadi.

7 comments:

 1. Selamat Hari Jadi jugak lah untuk org yg ty maksudkan tu :)

  ReplyDelete
 2. Ada hikmah atas setiap apa yang terjadi.

  ReplyDelete
 3. Kadang2 Allah hadirkan seseorang dalam hidup kita bukan untuk dimiliki ... Tapi hanya sebagai ujian kekuatan iman ... Ini kita harus sedar agar tidak kecewa nanti...

  Manusia merancang, Allah juga merancang, Sesungguhnya perancangan Allah yang terbaik ...

  ReplyDelete
 4. Sabar... Moga Allah ketemukan dengan yang lebih baik...

  ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen