Dia Dia Dia - Fatin Sidqia Lubis

5:26 PM Yanty Lee 14 Comments


Salam u olls , 

Aduh! 
*trademark yang dipengaruhi oleh Mas Ali masa di Bali*
Bila tengah pulun habis - habisan kerja di pejabat sambil dengar lagu dari henpon , lagu menjadi kenangan untuk Ty dan my girls di Bali tempoh hari pun berkumandang. Tersengih - sengih Ty sorang - sorang yang hanya mampu menghadap PC sambil secara tak langsung terimbas peristiwa yang spontan berlaku pada hari ke - 3 di Bali. Bermulanya bila adeQ +Siti Nur Bainun asyik dok pulun dengar lagu dari Fatin SidQia Lubis dari sesampai di Bali , memang non - stop sampai kami pun terbawa - bawa ternyanyi secara tak disengajakan.

Nak tahu apa yang jadi di hari ke - 3 dan kisah lagu ni? Cuba dengar dulu lagu ni.


Selalu ku fikir bahwa aku tegar
Aku tak pernah menyangka kan begini
Dan saat engkau tak di sisi ku lagi
Baru ku rasakan
Arti kehilangan

Ingin ku bicara hasrat mengungkapkan
Masih pantas kah ku bersama mu
Tuk lalui hitam putih hidup ini

Saat engkau pergi tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa
Dia Dia Dia tlah mencuri hatiku

Dan saat hari dimana kau tinggalkan ku
Mungkin semuanya kan baik baik saja
Dan kini baru kusadari semua
Dia Dia Dia tlah mencuri hatiku


Kesah nya bila pagi hari ke -3 dijemput Mas Ali , Bainun tak nak dengar lagu "country song" dan masa dia tukar ja channel radio terus lagu ni berkumandang. Jeng - jeng! Aduh , Mas Ali , gawat - gawat! Sapa curi hati sapa ni? Jangan bikin panas ke jangan bikin kontroversi , sila berikan penjelasan. Teet!

Sweet lagu ni tapi tak de sapa - sapa yang tlah mencuri hatiku ini.... KRIK2!

14 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Bersara dengan Lamboghini

8:46 PM Yanty Lee 2 Comments

Salam u olls ,

Sedang melayari internet , Ty terbaca satu berita yang melibatkan nama sekolah Ty ; SMK  Convent Green Lane , Pulau Pinang. Rupa - rupanya berita berkenan satu majlis persaraan guru besar /  pengetua yang memang menjadi salah satu majlis rasmi sejak Ty masih bersekolah lagi.

Majlis persaraan kepada Puan Lim Yen Lee telah diadakan di dewan sekolah juga perkarangan sekolah. 


Majlis berakhir dengan meriah apabila beliau disambut dan dibawa pulang dengan menaiki kereta mewah Lamboghini dan diiringi dengan 12 buah motorsikal berkuasa tinggi.

Happy Retirement Day , Puan Lim Yen Lee.

Rindu pula zaman sekolah bila dikenangkan acara atau majlis seperti ini pasti pasukan kadet polis akan turut bertugas untuk perarakan dan menjaga lintas lalu.

Ty sudah pun hampir meninggalkan zaman sekolah kira - kira 9 tahun.

Berita penuh : sumber

2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Review Filem : Sejoli - Misi Cantas Cinta

5:30 PM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls ,

Berzaman tak layan filem melayu tapi Jumaat lepas terjejak kaki ke panggung dengan adik - adik yang sangat havoc ; Tya Salmid & Ainaa Roseberry di Times Square lepas dier orang teman Ty amik HTC One Ty. TQ ye korang , melayan je tentatif & plan akak korang sorang ni.


Sejoli | Misi Cantas Cinta

Sinopsis : Sebuah kisah cinta yang luar biasa bila "SEJOLI" bertemu tak dijangka. Gina (Maya Karin) dan Joe (Bront Palarae) membawa diri masing - masing ke Phuket selepas mereka putus tunang (Gina) dan cinta (Joe) dengan pasangan masing - masing. Pertemuan yang tak dijangka di Phuket telah menemukan mereka dan secara kebetulan pasangan masing - masing sebenarnya sedang bercinta dan akan berkahwin. Mereka berdua pulang ke KL dengan sebuah misi untuk mengagalkan majlis perkahwinan Hardy (Remy Ishak) dan Nita (Izara Aishah) daripada berlangsung juga dengan niat mereka akan mendapat kembali cinta hati mereka. Tetapi setelah misi mencantas berjaya , masing - masing mula sedar sebenarnya mereka telah pun terpaut hati antara satu sama lain. Majlis perkahwinan Hardy dan Gina digagalakan buat kali kedua bila Joe datang untuk menerangkan perkara sebenar dan bagi mendapatkan Gina untuknya. Akhirnya masing - masing dinikahkan bersama dengan pasangan yang sememangnya sejoli.

Barisan pelakon : Maya Karin , Bront Palarae , Remy Ishal , Izara Aishah , Dira Abu Zahar , Azad Jazmin

Genre : Komedi , Romantik

Terhibur! Dari awal permulaan jalan cerita sampai kesudahan cerita , memang tak membosankan. Kelakar dengan watak masing - masing. Walaupun boleh diramalkan dan agak dari awal apa kesudahan tapi mungkin kisah yang sama , jalan cerita yang berbeza

Suka tengok style Bront Palarae , tertangkap cintan sat. Errr..

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Bali , Indonesia – Part II

6:00 PM Yanty Lee 12 Comments

Salam u olls  ,


9 Februari 2014
Kring..Kring..Kring.. Tepon bilik berbunyi.

Morning call dari mummy Arina! Mampu bangun dan jawab pastu bungkuih semula. Opss! Bila pintu diketuk, kena bebel la kami sebab tak bangun-bangun lagi. Gamat nya bila Arina & Bainun kata dah lewat sebabnya waktu tak sama hakikatnya waktu Malaysia dan Bali sama! Aduh , kecoh minah dua orang ni. Siap call receptionist lagi nak tau what is the time tapi tak faham sebab dapat jawapan -  “lima belas kurang jam tujuh”. Terkial – kial dik Bainun sorang ni conggak dengan jari tangan kaki. It’s only 06:45 in the morning, woman!

Bersiap bukan kemain lagi baq ampa. Curlas u olls! Well , it’s Bali!

Kenyangkan perut pada pagi Ahad di Bali bersama girlfriends of mine sebelum Mas Ali si supir tour guide jemput kami untuk mulakan hari percutian we olls.

Barong Dance
  • Salah satu cerita dan tarian yang paling terkenal yang menceritakan tentang kebaikan melawan kejahatan.
  • Barong bermaksud kebaikan.
  • Bayaran masuk : Rp.100,000.00

Batik
  • Kedai batik Sari Amerta
  • Pusat pencetakkan batik dengan pelbagai corak bersama hasil kreatif barangan yang dihasilkan untuk dijualkan kepada para pengunjung.
  • Batik Indonesia berbeza dengan seni corak batik di Malaysia.
Dak +Siti Nur Bainun men cak cak pula

Perak dan Emas , Kampung Celuk
  • Rata – rata penduduk di Kampung Celuk menghasilkan barangan perhiasan wanita dan lain – lain barangan daripada perak lebih banyak berbanding emas.
  • Kiranya lubuk perak kawasan ini.
  • Penghasilan barangan aksesori diperbuat di luar kedai , pelancong boleh lihat sendiri.
  • Banyak reka bentuk barangan aksesori yang boleh dibelikan atau hadiahkan untuk yang tersayang dan istimewa.

Tegalalang
  • Kawasan penanaman padi bukit yang subur
  • Cantik untuk bergambar dengan warna kehijauan yang sangat menenangkan.


Kintamani
  • Makan tengahari secara buffet ; Rp.121,000.00 
  • Makan bersama tersayang sambil menghadap Gunung Berapi Batur yang masih aktif dan Danau Batur
  • Udara yang segar dan suasana yang sangat romantik



Dewi Agrowisasta
  •  Tempat menghasilkan pelbagai jenis kopi ; coconut , ginger , lemon grass , rosemarry , vanilla etc.
  • Kopi Luwak merupakan kopi termahal kerana merupakan proses penghasilan yang rumit kerana datangnya daripada binatang musang.


Krishna

  • Tempat membeli barang - barangan / ole – ole kiranya buah tangan yang besar dengan harga yang berpatutan – murah.
  • Sejujurnya , tak banyak pilihan.


Tu dia , sakan noh kami berempat bercanda berjalan dengan Mas Ali sampai balik ke kota Kuta dah pun malam. Meredah hujan panas bersama – sama. Oh so sweet eh gitu.

Untuk pengetahuan u olls , padi bukit bukan sahaja ditanamkan di lereng – lereng bukit sahaja tapi di kiri dan kanan sepanjang jalan. Tak seluas jelapang padi di Malaysia ye , sampai Ty kata “wow , cantiknya rumput tu”. Mas Ali dah gelakkan Ty. Kena troll setiap kali nampak “rumput”.

Baru seharian Mas Ali dengan awek – awek Malaysia, dia dah boleh masuk sekepala dengan keriuh rendahan dan gila - gila kami. Tabik spring la dengan Mas Ali ni , best dan memang terbaik! Hakikatnya takut juga kot keloloh kami ni ada dia tak amik dah esoknya,tapi dia memang umpama abang yang sangat baik untuk adik – adiknya.

Balik hotel. Sebelum bersihkan diri dan tido , kami lepak sambil makan megi cawan yang Bainun bawa. Yang pasti setiap malam kami aka nada sesi mengira duit yang dah pun kami belanja sakan sampai berjuta – juta , Rupiah je pun. Curlas tak bila kata ; I shopped 250ribu hari ni tapi sebenarnya dengan mata wang Rupiah bukan RM. Stop berangan bajet shopping kekonon di Pavilion.

Ok, apa yang terjadi malam tu?!

Next entry – PartIII [klik]

12 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Tangkap Leleh | Papinka - Masih Mencintainya

10:57 AM Yanty Lee 10 Comments


Salam u olls , 

Sebelum ke negara Indonesia untuk bercuti , tak tahu la kenapa dok layan lagu - lagu dari negara seberang ni. Aduh , terjiwang pula. Pacar sememangnya ngak ada. Siap supir di Bali tempoh hari pun layan ja Ty pasang lagu - lagu putus cinta katanya - siap suruh dia tutup je radio kereta. Supir Mas Ali pula yang first time dengar lagu dari Papinka - Masih Mencintanya. Apa pun tak boleh la Mas Ali ni.


Jika teringat tentang dirimu
Berlinang air mataku
Ku rindu saat-saat bersamamu
Kasih sayangmu padaku

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu 
Agar kau bahagia 
Bersama dirinya selamanya
Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu 
Agar kau bahagia 
Bersama dirinya selamanya 

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya

Teringat pula kata - kata +Iena Arryiena katanya -  patutlah tak kahwin - kahwin asyik dengar lagu semua putus cinta , satu kereta dengan Mas Ali si supir pun gelak besar. Kahwin , satu perkara yang Mas Ali pula paling risau bila sorang - sorang ada ja masalah dengan hal peribadi. Nanti Ty story lain. Janji lagu ni best !

10 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Wordless Wednesday - Skandal Baru

10:20 AM Yanty Lee 18 Comments


Salam u olls , 

Happy Wordless Wednesday !


Bila berjauhan dengan pakwe sendiri terpaksalah berskandal dengan skandal yang baru. 

18 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Bali , Indonesia – Part 1

6:11 PM Yanty Lee 14 Comments

Bercuti lagi!!


Perancangan awal untuk percutian merangkap sambutan hari kekasih jadi kepada salah seorang kawan baik dan rapat Ty ; Ika. Telapak kaki berpijak di bumi Bali , Indonesia untuk empat hari tiga malam (4H3M).

8 Februari 2014
Sabtu , dua pesawat kapal terbang berlepas dengan jam yang berbeza tapi ke destinasi yang sama. Berhubung secara tak nampak melalui Facebook dan Whatsapp , calling pun kurang. Hakikatnya kami semua jarang berjumpa.


Ngurah Rai International Airport - naik perkhidmatan teksi ke hotel ; Rp.90,000.00

Perjalanan hampir 2 hingga 3 jam menemukakan kami jua. Syukran , Alhamdulillah.

Alhamdulillah , jam 20:45 waktu Malaysia bersamaan dengan waktu Bali , kami berempat bertentang mata bila pintu bilik hotel pun juga bertentang sesama.


Sebelum rebahkan badan dan ke alam dan dunia fantasi , kami kononnya nak cuba Nasi Padang di sebuah restoran di seberang jalan berhampiran dengan hotel kami menginap ; Q Hotel. Tapi sebabkan tak kena dengan anak tekak kami , kami hanya mampu lepak dan minum Es Teh Manis (Teh O Ais) dan Es The Tarik (Teh Ais) sambil borak dengan waiter yang melayan lah dengan kerenah kami. Tanya itu dan ini.

our first drink in Bali

Janji sebelum minum jangan terbuka lagu / ayat Kursi kuat – kuat . *troll pertama*


Ini Keropok Kulit Lembu
Tertanya juga dalam hati , awat tak dak pun makanan - keropok jenis ni kat Malaysia. Ka memang ada? Errr..

Sebelum balik , singgah M Mart yang ala – ala 7Eleven gitu nak beli mineral. Dalam M Mart ni pun kecoh dengan kelam kelibut time nak bayar bila ; tak dak duit baki yang mencukupi for return tapi nak bagi penukaran dengan gula – gula. Sangat tak faham , maka tak amik port.

Fuh! Nak lintas jalan raya kat Bali ni memang mencabar , sangat – sangat mencabar. Macam pelesit cheetah gitu mobil – mobil tu suma , u olls. Bila umpama pelesit cheetah mendatang jadi kami kenalah beraksi ala pemecut Negara. Gitu. Turun 0.5kg berat sorang - sorang , okay tak lawak.

Danggggggggg! Bukan eksiden tapi insiden 1 botol daripada air mineral dibeli terhempas jatuh di atas jalan raya sambil tergolek – golek dulu sebelum digilis tanpa belas kasihan lalu berlimpangan mengalir keluar air mencurah – curah membasahi permukaan tar jalan raya.

Kami mampu menyaksikan kejadian tragis tanpa selamat menyelamatkannya.

banyak nye tempat best - best !!

Sampai hotel , lepak dulu sambil tengok peta pulau Bali untuk ke tempat - tempat yang wajib dan patut pergi dan sempat juga berWiFi dengan mummy and daddy sambil berWhatsapp , editing pic sebelum post di IG dan FB segala bagai sambil tunggu Ika mandi. Rebah je atas tilam yang empuk bertemankan bantal buchuk (Opsss , my BB fly w me too !) terus dibuai tiada apa di mimpi.

Sekejap je masa berlabuh tirai.
next entry - Bali , Indonesia - Part II [klik]

14 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Demi Anak Nusa di Perantauan

8:01 PM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls,

Yeah! Blog terbengkalai gara-gara tuan empunya blog sibuk dengan hal-hal ehwal peribadi dan kerja juga. Bercuti salah satu agenda Ty di bulan Februari ini selain berkumpul dengan rakan blogger Utagha di dua majlis kenduri di Kedah pada hari tahun baru cina baru-baru ni. Pestime jumpa geng KBU sebenarnya. Nanti Ty cerita pasal pertemuan bersama depa ye.

Bercuti di mana? Okay, entri untuk 4 hari 3 malam Ty bercuti dah pun didraftkan. In the short while akan diupdatekan pengalaman dan kenangan dengan dia..dia..dia..


Cuti ke gathering,  lepas saat tu kembali la pada gaya hidup sedia kala. Kerja demi sesuap nasi. Bukan blogger otai-otai setiap saat, minit,jam ada job masuk dengan beribu riban yang boleh dikatakan pergh masyuk ganjarannya. Lumayan gitu. (Sedar diri)


 


Pulun kerja baq hang dan tu dia hasil tangkap bertungkus lumus yang mengunung kertas-kertas kerja yang disiapkan untuk hari ni. Makan tengah hari pun terbabas, berkeroncong peyut cheq baru sedar yang ada McD untuk makan. Sep makan malam.  Pulun taip juga entri mengarut ni tru mobile enset ja sambil makan sebelum sambung tibai abis kerja. Sebenarnya memanfaatkan masa yang ada bila mummy tak ada. Bebas sikit untuk lepak di pejabat. Ye la kan dari melepak kat luar sana tak berfaedah je atleast siap banyak gak kerja-kerja Ty. Lagipun drama Ariana Rose dah tamat jadi tak dak la mummy kalut ajak balik sharp at 5pm. 

Okay nanti Ty up kan entri percutian and gathering dengan geng sekolah juga KBU. 

Pulun kerja sat. Life single and alone lagu ni la menghabiskan masa-masa dari disia-siakan.

Stay tuned uolls peps! 

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen