Lava Grill Burger , Sri Serdang ft Blogger

6:06 PM Yanty Lee 24 Comments


Salam u olls , 

Selasa lepas bersamaan 16 April 2013 , Ty dan geng whatsapp aka blogger selamat sampai ke destinasi yang ingin dituju. Yeah , melantak time bersama mereka. Walaupun banyak rintangan dan dugaan yang perlu ditempuhi untuk ke destinasi , makan malam kami sememangnya tidak menghampakan.

Kecelaruan identiti berlaku , syukur Alhamdulillah , semuanya selamat. Walaupun ditinggalkan gara² Najeeb yang lewat atas urusan pejabat dan tidak lupa juga yang jauh ketinggalan di belakang , my mama & papa - Kak Sue Izza & Abang Eddy. 

Korang , sorry cheq drive serupa pelumba F1.

Alkisahnya , dulu nya tauke Lava Grill Burger bertapak di sebuah restoran mamak ; Restoran Bismillah di Serdang juga tapi dengan perkembangan perniagaan yang meluas dan bertambah maju , Mamu Razman telah  membuka cawangan dan restorannya sendiri di Sri Serdang berhampiran dengan Balai Polis dan Pusat Pakaian Hari - Hari. Dekat juga dengan SK Sri Serdang.

Siapa yang familiar dengan area ni , dan suka melepak area ni , Ty rasa landmark yang senang korang nak agak port Lava Grill Burger beroperasi adalah berhampiran dengan Restoran Maulana, Serdang.

Seperti di enrty lama , memang superb marvelous yummeyh. Meh reramai terliur dengan gambar² pula. Eh..

Lava Double Beef Cheese + Fun Fries
(bukan French Fries ke?)

Antara burger we olls , u olls!

Lava Single Chicken Super Cheezy
- Unbelievable Qaseh yang kurus kering melidi boleh habiskan her portion , but mine , abang Eddy yang habiskan. - 

Isi Ayam yang di - grill - kan

Simple menu


Najeeb snap this ; while the preparation - grill it not burn it.

Camwhore is a MUST ! Ye la kan , sementara chef² meng-grill daging lembu & kambing juga ayam kami semua , semua sibuk dengan gadjet masing² selain melayan si ciut miut Qhaliff. 

i HEART 'em

Hor ni , semua dah berpunya belaka , adop chance.
Ahaks.

 Harus lah CUTE , Qaseh and u olls.
xpayah nak wek wek sangat , ingat lu baguih sangat ke? 
Opppsss.

Di hadapan restoran : Sebelum balik ; bergambar lagi . 
Thank You Mamu tolong snap pic we olls.

Buat u olls , singgah la ke restoran Mamu Razman - Lava Grill Burger dan nikmatilah sendiri semua hidangan yang disediakan  , bukan sahaja burger bakar / grill tetapi menu baru seperti western food pun ada ; Lamb Chop , Fillet Steak , Chicken Chop , Fish & Chips dsb. Pasti terangkat punya. Seperti tagline nya ; "Alang² Makan Biar Puas". Gitew u olls , 

Singgah hokayh u olls !

Alamat :
Restoran Lava Grill Burger,
No. 15-1, Jalan 18/33A,
Taman Sri Serdang,
43300 Seri Kembangan,
Selangor.


24 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Horizon Garden Restaurant , Bangi

7:30 AM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls , 

Jalan² cari makan lagi u olls.
Kali ni berdua sahaja , dengan my mum la of course.

Makan malam di Horizon Garden , Bangi.


Restoran ini very the executive jugak la.
The best part is , setiap kali ada pelanggan yang baru masuk , 
pelayan restoran ini akan menukar alas meja yang baru dan setup meja makan.

Menu yang dibukukan - klasik.

Memandangkan ada set makan untuk 2 - 3 orang , mummy prefer untuk ambil yang set daripada ala -carte.
Antara menu makan malam Ty dan mummy







Lauk - pauk ini di makan bersama nasi putih , 
semuanya diserve oleh pelayan restoran macam di hotel pulak.
Lepas makan yang main course  , dessert pun disediakan.

Blurp!
الحمد لله‎ , bloated !

# food is just nice but quite expensive #

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Segmen: Jom bergegar dalam blog!

2:00 PM Yanty Lee 7 Comments

Salam  u olls,

B.O.S.A.N !


Klik banner bajet macho Bro Paly untuk ke pautan seterusnya , gitu u olls.


Sambil BW , tersinggah blog Bro Paly yang rajin sesangat lah untuk organize segmen lagi. Memandangkan mood tak hado sangat , melayan la segmen simple dan support Bro Paly. Meh yang lain , memeriahkan segmen dan berkenal dengan blogger yang lain sambil support segmen yang dianjurkan oleh Bro Paly ni.

u olls , jangan .... jangan tak gegar yea!

7 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Chinese Muslim Restaurant , Penang

7:00 AM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls , 

Let's food travel !

Everyone will say this , "I miss my hometown foods!" 
Betul tak? So do I.

Berasal dari mana pun kita di pelusuk Malaysia , taste of the food memang berbeza dengan pelbagai menu makanan dari setiap negeri.

Pulau Pinang aka Penang , my lovely hometown. A place where is heaven of food I guess.

Balik je Penang , planning memang macam² la plan nak ke sana ke sini. Kali ni , kawan kepada mak cik saudara Ty yang memang rapat dengan Ty dan semua ahli keluarga juga ada ajak keluar sebab dia seorang je di rumah memandangkan mak cik dan yang lain² outstation.

We went for bowling!

LONGKANG! Owh naah , sangat tak hokayh , dah terror sekarang , lepaskan geram once throw and roll the ball to hits the pin off


Sesudah lepas geram di Sunshine Bowling , Kak Ita bawa Ty dan adik Ty pergi makan malam ala² chinese food di Chinese Muslim Restaurant , D'Piazza Mall , Penang.

Sotong Goreng Ranggup

Brokoli Goreng


Nasi Goreng Yang Zhou

Koay Teow Goreng Masakan Laut

Terliuq dak?
Sedap dan secukup rasa.


CMR China Muslim Restoran

Address : D'Piazza Mall, 70-01-12A & 14, Jalan Mahsuri, 11950, Bayan Baru, Penang.
Phone  :04-644 3718


8 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Review : The Croods

10:43 AM Yanty Lee 10 Comments


Salam u olls , 

Tension? Stress? Moody?

Ty mengesyorkan korang layan movie The Croods ni.

What? Apa?
KARTUN?!!

Iye, kartun tapi sangat meaningful dan tak jemu sepanjang jalan cerita.




Okay , The Croods ialah nama kepada sebuah keluarga yang tinggal di dalam gua. Mereka hanya keluar mencari makan pada hari siang sahaja dan takut pada binatang buas juga gelap. Grug , sebagai ketua keluarga akan memastikan semua ahli keluarga berada dalam keadaan baik. Eep anak perempuan kepada Grug seorang yang berani dan cekal. Sikap ingin tahu Eep telah membawa dia ketemu seorang pemuda yang jauh lebih moden , Guy. Setelah gua yang mereka tinggal di timpa musibah , mereka terpaksa akur untuk mengubah cara kehidupan mereka dengan mengikut segala pendapat dan cadangan dari Guy walaupun Grug pada mulanya sedikit terasa dan tidak bersetuju. Guy banyak membantu mereka untuk melihat dunia luar yang tidak pernah mereka tahu sebelum ini. Eep dan Grug kerap berselisih faham tapi kasih seorang ayah dan anak takkan dapat memisahkan mereka. 

Setiap watak memang boleh membuat terukirnya senyuman dan juga gelak - ketawa terbahak². Kelakarnya, si nenek Eep. Kak Sue Izza dan Abe Que suka watak nenek ni. Rasanya semua orang pun akan suka dengan overall movie ni.

Da-Da-Daaaaa...... Trademark haiwan peliharaan si Guy , Belt.

Plan untuk menonton wayang bersama geng blogger sekitar Putrajaya tak dirancang pun , itulah bak orang kata , yang tak rancang lagi seronok dan menjadi selalu. Masing² terhibur dengan movie The Croods memandangkan masing² ada masalah sendiri. Kami semua release tension khaw² malam tu.

wajah-wajah kekasih , eh.

A big thank u to +MK Syahir for the movie treat , +Que Achmad jemput Ty dengan Mercedenz lagi u olls very the classic sangat. Kak Sue Izza yang drop me home after lepak-ing. Mawardi , nice meeting u and Najeeb & Qaseh u pep are awesome as usual.

K you olls ,  enjoy the movie yeah!

10 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

CUEPACS : JPA diminta beri cuti tanpa rekod 2 hari kepada penjawat awam untuk mengundi.

8:30 AM Yanty Lee 2 Comments

Salam Isnin u olls  ,

Cuti Tanpa Rekod selama 2 hari untuk mengundi?
Argghhhhh ( Yup , I scream in the car while dok tengah parking tadi ... buleh? )


Samada JPA akan beri atau tidak , Ty pun tak pasti. Mummy dan semua orang related dengan Ty memang dah tanya soklan pasal dapat ke cuti on Monday selepas je SPR mengumumkan tarikh mengundi. Sekarang, kena tunggu je la diberi cuti atau tidak. 

BFF sorang call semalam , dia akan ambil cuti hari Isnin alasan sebab takut kalau ada rusuhan. Huh , imaginasi dia ni sangat scary

As for me , kalau dapat sehari pun dah OK cuma confirm² lah jalan nak balik ke KL etc akan jem

Tak diberi cuti , perlu cuti rehat ke? Or ada pa² kesan pada PRU13 ni ke?

#Kalau dapat cuti , Ty tak perlu la risau sangat nak ambil cuti hujung² bulan untuk ke Kelantan. 

2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Spicy Korean Crunch

11:56 AM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls & Salam Ahad!

Rasa cam dah lama tak update belog dan especially dengan foods.

Sabtu-day semalam Ty hanya makan sekali sahaja untuk seharian suntuk. Bukan la diet sesakan mana pun tapi xterasa lapar dan tahu nak punggah apa di dapur untuk isi perut.

Hampir petang, tergedik-gedik pula nak mengekor mummy dan kakak yang nak keluar. Tapi dengan syarat mummy belanja makan KFC.

All the way ke Kajang hokayh kami gi kedarah KFC.

Ty dah try Chezzy & Tangy Zinger last week di Kuala Kangsar. Kali ni Ty try menu baru yang nampak gempak abes dan kekononnya ala Korean gitu.



Yeah, it's Spicy Korean Crunch!
Sedap la juga. Dan Ty sangat lah bloated.

And now, Im hang - ga - ry sebab semalam melantak itu sahaja.

#cari food time. Dada...
posted from Bloggeroid

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Ku juga ingin

1:59 AM Yanty Lee 2 Comments

Salam u olls.

layankan je lah erk



kadang-kadang..
orang yang banyak menyakitkan kita
adalah orang yang paling kita
sayangi - cintai - rindui.
hanya mampu merindui
tanpa berkata pada dia
di kala waktu itu
menitis titisan air mata
berulang kali berdoa
agar lenyapkan ingatan
tuk lupakannya dia
tapi
seringkali masih
kekal segar di minda
berlegar - legar
di ruang kotak fikiran
entah sampai bila
semuanya akan berakhir
ku juga ingin bahagia
posted from Bloggeroid

2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Tarikh Hari Mengundi Pilihan Raya Ke 13 Tahun 2013 - 5 Mei 2013

10:50 AM Yanty Lee 2 Comments

Salam u olls ,


Semalam Suruhanjaya Pilihan Raya (PRU) , telah menetapkan tarikh mengundi bagi PRU yang ke - 13 pada 5 Mei 2013 (Ahad) .

Sementara itu, tarikh penamaan calon pula telah ditetapkan pada 20 April 2013, Sabtu dan tempoh berkempen telah ditetapkan selama 15 hari. 

Buat pengundi berasal dari Sabah dan Sarawak , Malindo Airways akan menawarkan tambang istimewa dengan kadar murah sekitar RM78 hingga RM108.

Auntie Ty dah buat gamat malam semalam , duk plan nak cuti pada hari Isnin ke tak , dia nak ikut balik ke Penang sesama tapi Ty kena jemput dia la dekat Ukay Perdana on Friday. 

Kecelaruan jiwa dan raga , nak cuti panjang during kenduri Abe +Que Achmad di Kelantan pada hujung bulan Mei. In Sha Allah bersama blogger lain ; +fiza fantagirO , +Ben Ashaari , +MK Syahir , Qaseh , Sue Izza , Mawardi , Najeeb , CikAli etc.

Alangkah bahagianya , ada tiket murah juga pergi balik ke Penang. Teruja sebab my first time  nak mengundi. 

Ok , selamat mengundi u olls.

2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Bukan Dia Tapi Aku

2:09 AM Yanty Lee 9 Comments

Salam u olls,

Hayati dan fahamilah lirik lagu dari Judika ni tuk mengerti seseorang yang ada suatu ketika bersama kita.

:-)


Berulang kali kau menyakiti
Berulang kali kau khianati
Sakit ini coba pahami
Ku punya hati bukan tuk disakiti

Ku akui sungguh beratnya
Meninggalkanmu yang dulu pernah ada
Namun harus aku lakukan
Karena ku tahu ini yang terbaik

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya..sakitnya..Oh sakitnya..

Cintaku lebih besar dari cintanya
Mestinya kau sadar itu
Bukan dia..bukan dia tapi aku

Begitu burukkah ini
Hingga ku harus mengalah

Cintaku lebih besar dari benciku
Cukup aku yang rasakan
Jangan dia..jangan dia..cukup aku


Relationships end too soon because people stop putting the same effort to keep you as they did to win you.


posted from Bloggeroid

9 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen