Review Teater : Lawak Ke Der 3

10:56 AM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls ,


Lawak Ke Der 3 sudah pun bermula dan sedang berlangsung tayangan teater di Istana Budaya mulai 4 - 8 Dis 2013. Bagi peminat pelawak seperti Nabil , Jambu , Harith Iskander dan penampilan baru lagi virgin daripada pelawak dan pelakon berbangsa Cina ; Douglas Lim , boleh dapatkan tiket di http://www.ticket2u.biz/ . Yang pasti , Ty jamin u olls akan pecah perut sambil gelak tawa dengan lawak yang agak sengal tapi ada fakta nya.





Jutaan terima kasih kepada brader otai seantero; Bro Framestone yang telah sudi menjemput bagi bersama - sama menonton teater ini dengan para blogger Malaysia yang lain. Juga tidak lupa pada pihak yang menaja tiket menonton teater ; Escape . Thank you so much again and again !




Alhamdulillah , Ty berpeluang untuk menonton teater Lawak Ke Der 3 pada hari pertama ; 4 Dis 2013. Yang pertama tengok daripada kawan , yang kedua pergi bersama rakan sepejabat ke IB dan kali ini sebagai seorang blogger. 

Rata - rata penonton dan peminat mesti sudah biasa dengan lawak para pelawak berbangsa Melayu yang Ty mention di atas tapi mesti tertanya ada juga mamat Cina tu / ini siapa? Ty kenal tapi tak la mengikuti sangat perkembangan Douglas tapi malam pertama saja dia adalah pelawak yang menjaya mengamatkan suasana di IB. Ty yakin ramai dah tangkap cintan dengan dia. Walaupun berbangsa Cina tetapi dia fasih berbahasa Melayu serta mampu menyanyikan lagu Awie yang telah diolah seni kata. Baginya , lawaknya hanya kira - kira 14sen dari setiap para penonton tapi Ty percaya lepas ni mesti payment boleh naik la. Tak percaya Ty kata lawak dia best? Sila tengok sini - Mawardi Yunus

Sebagai penonton hari pertama , kami digelar tikus makmal . Walaupun punch line pelawak Nabil tak sesaiko Lawak Ke Der 1 & 2 , tapi masih berjaya menghiburkan hati dengan pembukaannya dari lagu Havoc - Joe Fillow & What Does The Fox Say - Ylvis. Kesengalan Nabil dengan mengaitkan isu wrestling dengan nama wrestler tersasar juga dengan pakcik Tanah Kubur - The Undertaker . Kejang perut la dengan lawak bonggok setiap pelawak.

Kemunculan Jambu kononnya muka mereka ni legend tapi hati kiut telah mengantikan JoZan tidak kurang hebatnya , jalan cerita dan kostum yang dikenakan memang tidak menjangka apa yang mereka nak sampaikan , walaupun tidak banyak props seperti sebelum ini yang pasti mereka berjaya membuat penonton gelak ketawa. Kelakarnya lagu negara Yus Jambu ialah lagu SMS Siapa Ini Bang dan lagu kartun Doraemon pula lagu kebangsaan negara Tauke Jambu. Cuba la u olls bayangkan , tak leh bayang terus serbu IB la senang. Support industri kita!




Apa pun , stand up comedian of Malaysia - Harith Iskander memang selalu memberi lawak yang sangat meaningful yang related to himself and people surrounding him.Sekali sekala tersebak juga tapi last -last pasti gelak. Memang otai la! Relevan apa yang sampaikan dalam lawak dia.










Tidak terlepas peluang juga untuk bergambar dengan direktor & producer teater Lawak Ke Der I-III yang juga menjadi kegilaan ramai awek di Malaysia. Tahniah , Hans Isaac ! 


*melting sat I olls , U olls! - jangan jeles erk*




Sebelum masuk dan selepas keluar panggung teater , kami geng blogger memang tak boleh lari sebarang lensa bernama kamera. Pantang sangat. Dan ini la kami - kami yang turut hadir pada hari pertama untuk mempromosikan teater Lawak Ke Der 3 di Istana Budaya. 

Kredit : Zayani




Tu dia , kalah artis tapi bajet retis je la kot kami semua ni kan , banyak lagi gambar boleh cari dengan hashtag #lawakkeder3 & #escnow . Apapun kami semua memang did really enjoy the teater !  Walaupun ada yang baru jumpa buat julung pertama kali nya , Ty selesa dengan blogger - blogger ni , very friendly.

Bagi u olls yang tidak mahu ketinggalan menonton teater Lawak Ke Der 3 , sila cepat dapatkan tiket u olls sebelum terlewat. Nothing to regret! Dan only in Malaysia yang memang best gila babi sial ! - Douglas Lim.

Njoy the show peps!

8 comments:

  1. aii pon ada... ouch!!! tumpang populariti ty haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prrrfffttt , populariti apa pula GK Oit!

      Delete
  2. alright babe... banyak interframe dah nie... hehehehe nice to meet u BFF :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi new BFF! Hahaha macam ni pun boleh ye? Tau pun kan ade je nak interframe.

      Delete
  3. fine!.gambar ngan retis tak hajakkkk...sentap mak tauuu...huhuuuhuu

    ReplyDelete
  4. Mak hilang dengan bapak la ni kan , anak2 tercicir jumpa pula retis. nasib la...

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen