Wedding Reception Of Nadia & Ezmal - KL Tower

11:27 AM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls , 

Recently Ty ada update majlis akad nikah cousin Ty ; Solemnization Of Nadia & Ezmal

Kali ni Ty nak kongsi serba sedikit jalan cerita dan  pisca di Majlis Resepsi yang telah berlangsung pada keesokan harinya bersamaan 23 Disember 2012 di Menara Kuala Lumpur.

Rata - rata ahli keluarga yang lain dan pengantin lelaki menginap di hotel sekitar KL bagi memudahkan pergerakan ke sana nanti dan tidak mahu berlaku sebarang masalah dan kelam kabut jika semua menumpang di rumah Ty lagi. Lagipun Putrajaya kan. Hanya  7 alhi keluarga terdekat sahaja yang tinggal di rumah Ty dan kami gerak ke Menara KL berkonvoi hanya 3 kereta. 

Kami ke Hotel Park Royal terlebih dahulu , di mana pengantin menginap dengan keluarga. Tapi Ty sekadar guide jalan je , lepas tu Ty guide mak cik Ty , Mak Dah & Kak Ita ke Sky Hotel berdekatan dengan Pudu. Memandangkan Kak Ita gayat dengan ketinggian , Kak Ita uruskan urusan check - in dan berehat di hotel , maka Mak Dah tumpang Ty dan family ke Menara KL terus. 

O' jam! Gerak paling awal tapi paling akhir sampai. Panjang ceritanya disebalik.

Sampai je Menara KL , boleh pula tingkap sebelah kiri belah penumpang , tak boleh tutup. Ty suruh je mummy , Qaqaq & Mak Dah naik dulu dan Ty cuba naikkan tingkap tu sikit. Tapi hampeh , uolls! Tak boleh juga sepenuhnya. Mak Dah & mummy  call , suh tinggalkan je dan naik. Nak naik pun kena line up pulaks. Mak Dah menggunakan kuasa veto so kami boleh la naik dengan guest-guest yang lain dengan mudah dan cepat sikit.

Alhamdulillah , majlis resepsi Nadia & Ezmal semuanya berjalan dengan lancar. 

Ty kongsikan sikit gambar untuk santapan korang , santapan majlis resepsi dah tak sempat kan , tengok gambar je la ye.




Sikit je Ty kongsi pisca pasangan raja sehari pada masa tu.

Ty tak ada dalam pisca ni sebab Ty la yang snap pisca ni, THE MERICAN family.

Hokayh , setakat ni je lah. Kenduri sebelah lelaki Ty tak pasti bila pula. Masing - masing sibuk kot. Apa pun, semoga mereka berbahagia hingga ke anak cucu dan setia ke hujung nyawa. (pengaruh TV ni)

8 comments:

  1. Assalamualaikum, sarat betul kain dekat gaun pengantin perempuan. hee. kan lebih manis kalau pengantin bertudung. kurang dosa yang suami tanggung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumusalam , sebenarnya xsarat pun kain tu , corak je nmpk sarat. In sha Allah , one day kot. Doakan yang baik je la.

      Delete
  2. jemput join.hadiah ada jubah,maxi dress & rm100 cash!
    http://diyasesame.blogspot.com/2013/01/happy-blogging-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks 4 dropping by and invite,InShaAllah.

      Delete
  3. Ty ni memang dahsyat pasal jalan KL kan! OKje ? jangan harap memang idak le he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh langsung xtahu la jalan KL. Main redah je dan beranikan walaupun gugup dan takut. Kena berani mencuba dan bertindak gitu heeee

      Delete
  4. Replies
    1. sis , Ty memang xada dalam pic tu sebab Ty yg snap pic tu heeee

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen