Skim Rebet RM200 Telefon Pintar - 1 Jan 2013

1:20 PM Yanty Lee 16 Comments

Salam u olls ,

Hari ni Ty on MC. Tak sihat. Tengah paksa diri ni makan juga la bubur yang mummy belikan, Ty layan berita terkini di kaca TV. Ty teruja pula dengan isu Skim Rebat RM200 Telefon Pintar yang akan bermula pada 1 Jan 2013. Teruja tak korang? Tapi ada cara dan syaratnya untuk mendapatkannya dan skim ini berasaskan "siapa cepat dia dapat" gitu u olls. Dan juga selagi stok masih ada. Jadi awal tahun ni pakat jem la website http://nbi.skmm.gov.my ni erk?


Cara-cara nak mendaftar dan merebut Skim Rebet RM200 Telefon Pintar ;
  • Daftar di http://nbi.skmm.gov.my .
  • Cetak slip pendaftaran.
  • Pengesahan di wakil-wakil penjual sah yang berdekatan.
  • Pilih dan beli telefon pintar 3G.
  • Dapatkan rebet diskaun RM200.

Syarat -syarat kelayakan Skim Rebet RM200 Telefon Pintar ; 
  • Warganegara Malaysia berumur dari 21 hingga 30 tahun.
  • Berpendapatan kasar bulanan RM3000 ke bawah.
  • Model telefon pintar 3G yang ditawarkan dengan harga maksimum RM500 ; tiada had.
  • Pelanggan jalur lebar mudah alih sedia ada atau pakej baharu.
  • Hanya satu telefon pintar untuk seorang.


Nak juga ke? .. walaupun dah ada NOTE. Oppsss, tapi handphone apakah yang nak angkat erk? Bagi yang belum ada telefon pintar cerdik pandai bijak leh la pakat reramai bertraffic-jem hari Selasa untuk daftar ni hokayh , u olls. Ahaks.

Salam Jumaat yang terakhir pada tahun 2012 , semoga menjadi hari yang baik-baik hendak-Nya.

16 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Spontaneous Thursday : Karma of life

2:54 PM Yanty Lee 6 Comments

Salam u olls,

Happy Thursday! Njoy this ;-

Play the moments,
Pause the memories,
Stop the pains,
And rewind the happiness!

=)

6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Segmen Blog Review by SANDRA

3:26 PM Yanty Lee 16 Comments

Hola!!!
Salam u olls , 



U olls di TAG !

16 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Cripsy Popiah

12:28 PM Yanty Lee 20 Comments

Salam u olls ,

Hola!!
Hurm dah 3 hari sistem E-Sila kat office dah tak boleh nak guna. Kerja - kerja semakin bertimbun. Walaupun boleh access Facebook , Twitter , YouTube dan sebagainya. Still it's boring. Tak buka pun semua tu sebab dah malas nak bersocialnetworking. That's why I'm writing and sharing here.


Tengah godek-godek my pisca , terliur pulaks tengok Crispy Popiah. Kalau Ty nak makan Ty akan sebut Popiah ****** . #Hashtag Sentap pula nanti kalo Ty terlalu direct, sorry ye but certain kenalan je tahu. Please don't comment it , honey! Ty mula gian nak makan pun lepas mummy  ajar konon tak nak bagi makan makanan yang berat-berat. Selalunya kalau pi MidValley , mummy akan tapau. Tapi sekarang sejak dah menetap sementara di Putrajaya , Alamanda la port nya.

So the yummeyh , u olls!


Pekena dengan Green Apple Juice + Coconut Shake.

20 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Terpaksa Berpisah

10:01 PM Yanty Lee 16 Comments

Salam u olls,

Home sweet Home!
Kenapa? Sebab nya lepas kerja Ty sempat balik rumah dan terus shoot pi Giant Batu Caves. Tujuannya sebab nak bagi netbook Ty kat kawan lama untuk digodek-godekkan apa yang patut. Harap sangat my lil baby akan sihat sediakala.

Firstly memang dah pissed off bila guna netbook Ty tu. Too slow, macam berat sangat gitu. Dan recently, asal tengah browsing the net tru Google Chrome yang sadis. Semua tab asyik off on by its own dan asyik nak relaunch bla bla bla. Oh please, sangat sakit hati hokayh bila syiok-syiok nak surfing tapi lain jadinya - spoil mood aje.

Secondly memang ada niat nak reformat atau buat sesuatu bagi netbook Ty baik pulih semula. Dan bila ada kawan nak tolong tengokkan rasa happy sangat. Tapi tu la, jauh kan Ty terpaksa berpisah dengan netbook Ty. Ty di Putrajaya dan my lil pinky kat mana.

Haila, boring-boring. Kerinduan sudah. Hoping sangat netbook Ty will be better as soon as possible.
Amin.

posted from Bloggeroid

16 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Estonia

11:11 PM Yanty Lee 16 Comments


Salam u olls ,

Sedang layan cerita Merlin di TV3 , Ty menghadap kejap lappy Ty dan sesaja lah godek-godek Dashboard dan sebagainya. Ty klik di tab Stat dan Audience untuk Day sahaja. Surprising juga la , tapi pageview by countries buat Ty tertanya sendiri bila terlihat salah satu country yang Ty tak pernah dengar. Maybe my knowledge are lack that yours.



Country yang Ty maksud kan ialah Estonia. Sebelum bertanya kepada sesiapa, adalah lebih baik Ty gugel dan study about it kan. Dan Ty jumpa la banyak info-info. Ever you guys heard of this country? Kalau ye , sadis la sebab Ty tak pernah. Kalau tak , meh la study sesama. Terus terang memang tak mentelaah peta dunia habis pun tu yang Ty tak tahu, oppsss. Kantoi plak.

Bendera Estonia

Peta Estonia

Estonia , secara rasmi adalah Republik Estonia, adalah sebuah negara di rantau Baltik Eropah Utara. Ia bersempadan ke utara oleh Teluk Finland, ke barat oleh Laut Baltik, ke selatan oleh Latvia (343 km), dan ke timur oleh Tasik Peipus dan Rusia (338,6 km). Merentasi Baltik laut terletak Sweden di barat dan Finland di utara. Wilayah Estonia meliputi 45.227 km2 (17462 batu persegi), dan dipengaruhi oleh iklim sederhana bermusim. Estonia adalah orang Finnic, dan bahasa rasmi, Estonia, adalah bahasa Finno-Ugric berkait rapat Finland dan Beeson ke Bahasa Hungaria.

Estonia merupakan republik demokratik parlimen dibahagikan kepada 15 daerah. Ibu kota dan terbesar adalah Tallinn. Dengan penduduk 1290000, ia adalah salah satu daripada ahli-kurangnya ramai penduduk Kesatuan Eropah, Zon Eropah dan Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara. Estonia mempunyai produk kasar tertinggi domestik setiap orang di kalangan republik bekas Soviet. Ia disenaraikan sebagai "ekonomi berpendapatan tinggi" oleh Bank Dunia, dikenal pasti sebagai "ekonomi maju" oleh Tabung Kewangan Antarabangsa, dan ahli Pertubuhan bagi Kerjasama Ekonomi dan Pembangunan. Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) mengklasifikasikan Estonia sebagai negara maju dengan Indeks Pembangunan Manusia yang sangat tinggi dan negara pangkat tinggi dalam langkah-langkah kebebasan akhbar (3 di Dunia pada tahun 2012), kebebasan ekonomi, kebebasan politik dan pendidikan.
sumber dari wikipedia


Quite a good knowledge for myself , what says you? Tapi ye ke ada orang dari Estonia ni tersesat kat blog ntah apa-apa Ty ni , eh jap jap , faham ke dia? Haha. Whatever. Anggap je la dia pun sedang berblog-walking erk. Buleh gitu?

Okay la , Merlin pun dah habis, Ty pun nak ke alam fantasi. Selamat beradu semua dan Assalamualaikum.


16 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

{Dot} my : tQ Innanie Ariffin

4:43 PM Yanty Lee 20 Comments

Salam u olls ,

Firstly Ty nak ucap Terima Kasih pada Innanie Ariffin sebab dah pun menghadiahkan kepada follower-follower dia dengan hadiah yang sangat gempaq. It's a free domain , u olls. Buat yang nak tahu lebih lanjut boleh ke blog nya dan rasanya pemberian hadiah masih berlangsung sehingga 25 Disember @ X-Mas ni. Rebut la peluang keemasan ni.

Dulu 

Kini



Perasan ke tidak u olls , my url dah tukaq? Itu la yang Ty maksudkan pemberian hadiah dari Innanie Ariffin. Ain't it so cool? Dulu link blog Ty is http://themptyanty.blogspot.com/ dan mulai Jumaat malam ke hari Sabtu, url blog Ty dah berubah ke http://www.yanty.my/ setelah bertungkus lumus menelaah tutorial dari Innanie Ariffin dan Cik Syida yang banyak membantu. Alhamdulillah settle.


Thank You so much for the gift , Innanie Ariffin

20 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

The Ritz , Putrajaya

4:00 PM Yanty Lee 10 Comments

Salam  u olls,

Makan pe je u olls hari ni , ada sesiape craving for Western? Buat yang ada sekitar area Putrajaya , apa kata korang drop by  kat food court Presint 11, Putrajaya.

Ha ni nak kongsi apakah meals yang Ty perkena ,

The front part of the shop ; The Ritz.

Mixed Bolognese

Side Dishes ;  Long Cheese Hot Dog & Fries.

Spiral Cabonara

Bukan dari gerai The Ritz erk , ni ayam goreng boneless.

Sekadar short sharing  dengan korang. Presint 11 dah semakin banyak fasiliti jugak , tak macam masa Ty tinggal kat sana dulu. Bus stop pun tak ada , hokayh. 

10 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Kelab Tasik, Putrajaya

2:05 PM Yanty Lee 6 Comments

Salam u olls ,


What have you been doing this weekends? 
Seems it's school holiday , definitely those especially parents do have lots of plan for the children , right? And the road everywhere will be stuck of the traffic yet shopping malls too; were packed with human being. Well , just have the fun while you can.  Happy holidays!


Me and my fam when to Kelab Tasik , PutrajayaKelab Tasik, Putrajaya recently just to have a evening tea time til  turn to be a light dinner together. Kak Zila & aQish also do join us. Actually , my mummy was the one who is craving for Fried Banana, and that's why we were there. And It was my first time anyway. I just adore the place with the view of scenery around.

Let the picture explain all of them , 







How was it , nice? More pictures actually but would be a long entry then. You should be there and start posing and capturing.

Hey ya , as the actual reason we were there is to had the favorite Fried Banana of my mummy. We did have a simple light meal seems everyone is quite full. While enjoying eating , we do relaxing ourselves with the environment there. What a beautiful and peaceful place to be.

This is the dishes of meals that we had together ,

Well this is not a meal but a menu. 


The Fried Chicken

Ain't so yummeyh?

Banana Split

Fried Bee-hoon

Fish & Chips

So , I guess it's worth it to hang out with the love ones there, and the price are reasonable. The food are also delicious. Would go there again soon , to try more other meals.

What you are waiting for , let's go and enjoy our weekends and chill up your day!

*I'am not a food blogger , yeah but just love to eat*

6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Taman Warisan, Putrajaya

10:56 AM Yanty Lee 20 Comments

Salam u olls ,

Lunch apa plan hari ni? Long break la katakan.

Ty last two week Friday , lepak Taman Warisan , Putrajaya .Ty makan bihun sup tapi tak sempat nak bergambar sakan sebab kelaparan so semua dah sendat dalam perut. Masih tak kenyang pula tu, bedal Roti John yang femes amos kat situ.

Roti John
-panjang plak tu , lapaq bebenor-

Lepas makan , ada masa lagi dan mata terpandang kat sebelah dalam tempat makan tu ada jual macam-macam, ronda la pa lagi kan. Banyak cokelat dan biskut zaman kekanak vitagen yang sekarang ni payah nak jumpa. Tapi Ty borong cokelat susu je. Tapi kan , tak sebest dulu. Sadis.

Cokelat Susu
-hangpa panggey pa?-

Naah , Ty tempek map ke Taman Warisan ni. Leh pi pekena Satay Hj Samsuri juga kat sana macam-macam la ada boleh sumbat dalam perut.


Selamat menerjah la ye!

20 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Arabian House Restaurant , Bangi #2

10:05 PM Yanty Lee 14 Comments

Salam u olls ,


Dah dinner? Panas je hati erk layan bola. Sabar erk semua. Takdir tak memihak kepada pasukan Harimau Malaya. Kekalahan Malaysia malam ni kalah yang bermaruah bukan seperti pihak lawan jijik. Well done Malaysia!

Ingat lagi entry Arabian House Restaurant,Bangi , dan kali ke dua pula Ty ke sana dengan Kak Zila dan anaknya, aQish Iman lepas kerja. Kak Zila suka sangat masakan dan makanan Arab, pantang nampak mana-mana signboard berunsur Arab. Sampai mummy pun kata , silap kahwin dengan melayu patut tangkap mana-mana Arab. Ahakssss....

This is the restaurant.

Kali  ni , Ty dan Kak Zila share je makan sebab portion nya sesangatlah gedabak berlunggok bapak banyak. Konon bajet nak diet , best word is kurangkan pemakanan sebab nak kurangkan berat badan. Yang semakin banyak suapan di ngap , semakin kembang tanpa kempis saiz badan. Hokeyh dak hipotesis / kesimpulan cheq? 

Simple dinner for us , 

Bread w Chicken Mongagla
sumpah u olls , simple tapi the taste is just so marvelous & boombastic ! 

Mix Grilled
Kami share pun tak mampu untuk habiskan.

Dan hari Sabtu 24hb Nov 2012 , Ty bertugas di KLIA awal pagi dan Ty sempat meet up someone for long time tak jumpa. Sesi luahan perasaan pun tidak la , pas kerja dan meet up session selesai , Ty balik then memang dah cadang nak keluar semua , lepas kami semua settle sedikit hal di sekitar Bangi, perut masing-masing semua dah terputarnya music berirama keroncong tapi belum tahap gangnam lagi. Dan itu menandakan sudah lapar , Ty pun saja la bawa mummy  , kakak dan si pengemar makanan Arab;Kak Zila ke sini lagi. Tapi memandangkan Ty kehabisan bateri handphone jadi tak berpeluang la nak capture the precious lunch moment we had there untuk kali ke-3 Ty jejak jari jemari kaki ke sana.

Pelayan yang handsome , peramah , well spoken in English , food are superb delicious , price are cheap, portion of the food are worth it. Apa lagi Ty nak komen erk , why don't U readers try and say something pula kan? 

14 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Pasembur + Cendol UNITEN

4:15 PM Yanty Lee 10 Comments

Salam u olls,

Rata-rata PA atau staf sekitar UNITEN mesti selalu drop by jualan makan-makan di sekitar kawasan UNITEN ni. Peak time ialah lunch hour. Tak selalu sangat lah Ty pi tapi bila Kak Zila mula nak memborong makanan itu ini, sini la port nyer. Selalunya tapau je sekali sekala je makan sana. Macam - macam ada. Dari Murtabak ,  Cucur , Pisang Goreng , Pasembur , Cendol dan banyak lagi. Walaupun di bawah panas terik , Ty dan Kak Zila redah berpeluh-peluh makan di situ.

Pasembur 

Cendol 

Side dishes tu harus ye jadi bukan tu je yang kami makan untuk tengah hari. Oh tidak demuk la macam ni. Semua salah Kak Zila. Uhh!


10 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Kafe Beriyani Gam Putrajaya

2:41 PM Yanty Lee 6 Comments

Salam u olls ,

Lepas Ty berehat sepuas-puasnya di Penang , tiba lah masa untuk balik ke Putrajaya. Ahad la hari yang rasa tak best bila nak balik sudah. Ty dan mummy & kakak pun gerak awal meninggalkan Penang dan on the way ke Putrajaya , bff Ty ada call ajak jumpa so Ty hanya boleh jumpa pun kalau Ty sampai Putrajaya awal. Syukur , Ty sampai dalam pukul 5 petang dan ngam-ngam kawan Ty masuk Putrajaya, dia jemput Ty di rumah , orang plak bawa Ty setelah Ty drive almost 4-5hours. Memandangkan bff lapar dan tak makan berat lagi the whole day , Ty pun bawa la bff Ty ke Kafe Beriyani Gam Putrajaya  untuk lunch + dinner dia.


Perut dah isi , sedap! Ty bawa plak bff ke Masjid Putra dan solat Maghrib si teman bff , kami sempat la melawat kawasan sekitar , OMGeee! Rupanya banyak gerai-gerai dan cafe ada kat sana hokayh! Secret Recipe , Nando's , Restoran Mamak pun ada macam-macam la ada. Nanti kami akan pi pula bila dia datang sini.

Lokasi Kafe Beriyani Gam Putrajaya : 

Kredit to gugel

6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Menternak Lemak di Penang

10:51 AM Yanty Lee 16 Comments

Salam u olls ,

14 th November a date that I won't easily forget. Sebabnya , hari ini adalah hari jadi mendiang nenek Ty (mak daddy) yang juga merupakan pemergiannya pada ulang tahun ke -100 pada tahun 2004. Juga hari jadi cacag , mak cik Ty yang sulung - kakak mummy

Sehari ni je Ty masuk kerja , esok nya Awal Muharram so Jumaat dah apply cuti. Tak berDeepavali je di Penang. Lepas kerja , kami bertolak , alhamdulillah traffic tak sesak. Tenang juga la drive balik Penang kali ni , dan tak lupa pasang AES Detector hokayh. Cukup la sekali je Ty posing maut untuk 2 snap seumur hidup di lensa AES, kan.

Memandangkan , jahitan dah buka dari gusi. Lik Penang je terus beranikan menternak lemak kembali, u olls. Malam kedua terus terjah Kapitan Gurney Plaza dan makan favourite Chicken Milani + Nan Cheese. Dah lewat ok waktu tu, sempat plak layan movie Skyfall , midnight show kat Gurney Plaza. Balik rumah dah hampir 3 pagi , dah lama tak berperangai sebegini tapi family  x marah sebab faham situasi Ty yang alami beberapa bulan lepas dan tau Ty keluar hunting for food . 

Chicken Milani + Nan Cheese

Esok pagi , bangun tengok mummy & daddy  dah keluar berdua entah ke mana. 4 beradik kami dah mula lapar , semua baloq liat nak bertukang kat dapur. Jadi call daddy , tapi mummy yang jawab sebab daddy tengah drive. Kami pesan bawa balik makan cepat dan rupanya dah pun beli , memang on the way  hantar ja kat kami sebab mummy &  daddy  nak pi dating buat servis kereta. Nak tahu apa  morning breakfast kami 4 beradik?

Jeng...Jeng..Jeng..

Kueh Teow + Mee Sup Taman Tun Sardon
*superb*

Hey! It's DURIAN!

Jemput terleleh ayak liuq , nooo!

Lepas , petang mummy & daddy  balik , Kak Ros bagi duit suh daddy  pi beli lagi durian sebab hantu-hanti durian dalam rumah kedarah habis dan masih tak cukup. Berangan nak buat crepe, tapi yang mentah lagi sedap dingap ke dalam mulut. 

Heaven life in PENANG , yo!


16 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Menang Saturday Giveaway by Sasha Bashir

11:07 PM Yanty Lee 20 Comments

Salam u olls ,

*updating previous story mory*


Actually pemberitahuan Ty menang giveaway yang dianjurkan oleh gorgeous celebriti ; Sasha Bashir pada tengah malam yang Ty diserang gatai-gatai seluruh anggota badan seperti Ty ada post entry - Urticaria



Parcel ni sampai di rumah Ty di Penang, so bila lik sana baru Ty dapat buka. Sumpah terkejut bila buka parcel rupanya ada #3 lipstik Avon dari Sasha Bashir. Thank you so much. Tapi sampai hari ni Ty xtenyeh lagi mana-mana lipstik. Jarang melaram , ikut angin Ty. Mostly bila hangout je. 

Korang pun nak menang giveaway dari Sasha Bashir? Senang je , Sasha akan post entry every Saturday, so join la. Bukan lipstik je , ada prefume etc juga. Terjah dan ketahui lah sendiri naaa.

Thank You , Sasha Bashir !

20 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Jerantut , Pahang

5:00 PM Yanty Lee 24 Comments

Salam u olls ,

9 hb November 2012 lepas Ty terpaksa meredah Jerantut , Pahang sebab jadi driver kepada mummy Ty yang bertugas sebagai Ketua Panel Temuduga. Memandangkan kementerian mummy  tak ada sediakan pengangkutan dan penginapan , maka mummy  minta Ty la yang bawakan dia merangkap Ty bercuti singkat selepas sakit hari tu. Actually  Ty masih sakit tapi tabahkan je ke kerja dan tolong mummy. Jadi lepas waktu kerja lah kami bertolak ke Jerantut , Pahang.


Eh ! Ada Taman i-City , Jerantut lah. 
Pada waktu pagi , orang ramai bersenam aerobik , 
pada waktu malam , banyak orang bersantai - bercinta dengan lampu yang warna warni.


Ini Bulatan Mat Kilau .
(gambar kurang jelas sebab cermin kereta kotor - asyik hujan)


Jam apa Ty xpasti cuma berdekatan dengan lalu kereta api.
Mummy yang semangat nak tangkap gambar tru NOTE Ty lately ni.

Agak letih la juga la drive malam tu tapi hotel yang direkemen tu dah murah tapi sangat tak berasa selesa , cuba dah malam jadi terpkasalah bermalam, tambah Ty pun tak sihat sangat. Sabtu pagi nya , lepas hantar mummy ke tempat temuduga dijalankan , Ty dan kakak Ty terus berpindah ke sebuah resort, tapi hanya khabar indah dari rupa sahaja. Nama je gah tapi aduhai hampeh. Lepas check in , Ty dan kakak Ty meredah ke daerah Mentakab. Sebab tak tahu apa nak buat, jadi Ty dengan selamba Ty tanya abang kat receptionist  mana mall yang berdekatan , ada apa dan blah-blah. Wayang? Hanya di Star Mall , Mentakab. Dengan itu , Ty dan kakak patutnya cadang nak layan Ajib Boy sebab pengaruh iklan di tv tapi cerita tu xada sebab tu la kami layan Istanbul Aku Datang macam Ty sempat review.


Star Mall , Mentakab


Kedarah apa la sangat kan dak baru nak baik tak baik la sakit , teman Kak Ros menternak lemak di McD.

Ahad , Ty memang tak kuat nak lawan sakit Ty, doktor pun dah expect  Ty akan demam sebab normally akan demam lepas oral surgery tapi Ty demam teruk malam nya. Jadi lepas breakfast dengan mummy dan hantar ke tempat temuduga, Ty balik ke bilik hotel dan telan segala jenis ubat Ty dan Ty tidur sampai petang.  Masalahnya demam Ty makin panas bukan kebah. Dan mummy tak sampai hati nak Ty drive lik Putrajaya dan bukan mummy tak leh drive, jalan yang gelap nak keluar ke highway dan berliku-liku jadi lepas selesai sesi temuduga , mummy bawa Ty ke Hospital Jerantut. Alhamdulillah , Ty dapat MC lepas Ty refer doktor dan mummy dan kakak pun cuti sebab nak Ty rehat sebelum gerak lik Putrajaya. 

Alhamdulillah , pagi Isnin Ty dah mula kebah , lepas Subuh semua , kami pun terus berkemas barang-barang dan check out dan terus pergi sarapan pagi sebelum terus bertolak ke Putrajaya. Ty memandai je redah pusat bandar dan sekitar Laman Selera Benteng juga la jadi port nak makan pagi dan malam sepanjang kami di sana , sayangnya Ty tak sihat malam Sabtu tu tidak boleh jejalan kat pasar malam di sana.


Ha ni la sign board Laman Selera Benteng tu.

(Abaikan dak gegurl tu yg terinterframe)

Ni pula 2 hantu durian yang orang sibuk makan sarapan pagi , tapi depa kedarah durian , sebab mummy dan sorang mamat mat salleh yang punya borong durian kat sorang pak cik yang berjaya berniaga dari motor  sahaja. Rezeki pak cik tu. Ty memang bukan hantu durian dan Ty dah demam jadi tengok dan tunggu la sampai depa habis makan janji tak de seulas pun diseludup masuk ke dalam kereta. =)


On the way nak balik passed by Kuala Krau , tajam ja mata mummy bila nampak ada pasar pagi sebelah kiri dia , jadi Ty terpaksalah stop dan park dan kami sempat la cuci-cuci mata sikit. Alang-alang dah datang kan , bak kata mummy.


View dari atas jalan raya .


View sekitar pasar pagi di Kuala Krau.

Dan perjalanan dari Jerantut , Pahang ke Putrajaya semuanya selamat. Sebelum terus balik ke rumah , terpaksa pergi beli mesin basuh baju baru memandangkan mesin basuh dah rosak. Sekali la kami ke Wong Solo Ayam Bakar , Bangi untuk makan tengah hari.


So yummy . My fav !

24 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen