Johnny's Steambout | 8 Jam

11:06 PM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls,

Baru-baru ni lepas kerja Ty dan si dia ke Alamanda. Kami singgah ke Johnny's dan makan steambout untuk makan malam.







Lepas makan kami bergegas untuk ke panggung. Layan filem 8 Jam.


Kisah seorang anak muda yang menghabiskan sisa hidupnya sebelum 8 jam ke tali gantung dengan menceritakan sebab-sebab dia berada di penjara. Sewaktu kecil lagi dia telah menyaksikan ibu kandung dibunuh di hadapannya dan sejak itu dia di hantar ke sekolah anak-anak yatim. Di situlah dia mengenali kekasih yang amat dicintai dan disayangi.Tetapi mereka terpisah bila mak cik kekasihnya itu datang mengambil dan menjaga sehingga suatu hari mereka terjumpa namun bila di saat akhir, dia telah membunuh kekasihnya itu kerana mendapat tahu bahawa kekasihnya telah pun bertunang.

Scary juga kan part last cerita 8 jam ni.

posted from Bloggeroid

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Sunday Day Out

9:21 PM Yanty Lee 2 Comments

Salam u olls,

Ahad yang lepas-lepas punya story mory. Okey, Ty, mummy, kak Ros, kak Zila dan Aqish ke Lowyat untuk trade-in 2 buah laptop dan dapatkan laptop yang baru (urusan mummy & kak Ros). Tapi Ty park kat Sg.Wang so keluar pintu Giant nak ke Lowyat dan kami telah menyaksikan betapa sedihnya seorang ibu bersama 3 orang anak yang duduk di kaki lima mengemis; si kakak tidur di sisi ibu, si abang pula menangis dalam keadaan telanjang bulat dan si adik (bayi) yang sedang menyusu. Bersyukurlah kita lahir di dunia ni sebenarnya dah cukup mewah berbanding mereka yang lagi miskin ni.

Back to the main story,

Semasa tengah berunding nak jual beli, Aqish pun sibuk men desktop touch screen, berjalan sana sini, ye la dah dapat kaki katakan. Pastu tinggalkan mummy dan kakak dan kami berjalan dengan niat nak cari new purse untuk Note. Tertiba pula nampak Big Apple, beli 6 pieces of donuts.



Sambil tunggu mereka dengan urusan jual beli, makan donut di Starbuck dengan minum Mocha Praline. Yang tak tahannya Mocha Ty dihabiskan si kecil,Aqish.





Lepas saja urusan jual beli, kami pun gerak ke Kampung Baru untuk makan malam. Dan kami ke Nasi Lemak Ct Garden.













Haa.....adik Aqish pun makan nasi lemak tu. Seronok dia dapat berjalan sakan. Dalam kereta masa nak balik Putrajaya dia tido nyenyak.

posted from Bloggeroid

2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Floria Putrajaya 2012

11:05 AM Yanty Lee 8 Comments

Salam semua,

Kali ni Ty ke Floria Putrajaya dengan mummy,kakak & si dia. Tahun ni Floria Putrajaya bertemakan bunga kertas.

Dan Ty rasa biasa-biasa ja kali ni, tapi sewaktu berjalan hanya pada awal 10-15minit je semua berjalan sekali dan tertiba semua bawa diri masing-masing dengan kamera nak bergambar dengan decoration yang ada.

Dari lensa Ty;
# klik pada gambar untuk tumbesaran

















Okay dan banyak lagi gambar di album Facebook. Tidak panjang entry ni hantar dengan gambar pula kan.

Øh! Yang sweet nye dalam berpecah belah tertiba dah jumpa si dia, tapi asyik suh gi ler jejalan lagi dan Ty pun pergi la dan sangka dia dah penat berjalan tapi tidak ye kengkawan. Al kisahnya, dia tengah belikan Ty a rose. Dia datang kat Ty and bagi. Hehe..touching weyh..sweet gila tapi public jadi xley nak over-over pula kan.




Haaa itu lah rose yang Ty dapat dari dia, pastu dapat kaktus juga. Kononnya nak letak di pejabat tapi elok je Ty menjaga semuanya di rumah sebab pas lik dari Floria Ty turunkan semua barang dan sempat dinner di rumah sebelum keluar jumpa Abang Ewan pula yang datang dari Temerloh untuk hadiri kursus.
posted from Bloggeroid

8 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Paradigm Mall ; Teh Tarik Place - The Amazing Spiderman

7:29 AM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls,

5th July

For the first time, Ty sampai mall yang agak baru ni ; Paradigm Mall dan atas sebab nya kami nak tengok filem The Amazing Spiderman. Tiket dah pun beli secara online melalui smartphone ku ini. Jadi lepas kerja masing-masing balik rumah dan bersiap. Bertolak ke destinasi selepas Maghrib.

Setiba di sana kami hanya sempat meronda kejap sahaja dan mengisi perut bersama untuk makan malam di Teh Tarik Place.











Melepak je kat restoran ni sebabnya wayang kami lambat lagi and it's midnight movie.



5 ★ ! Best sangat. Dengan hanya minat pada sains dan tersilap langkah dan tanpa sengaja digigit serangga labah-labah yang sedang diujikaji telah menjadikan seorang hero dunia.

posted from Bloggeroid

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Burger Bakar Equine Park Part II

11:21 PM Yanty Lee 4 Comments

Salam semua,

Betul ke orang kata masa bercinta akan sentiasa ukur jalan? Bercinta kah? Ukur jalan mungkin ye sebab nak isi perut yang kosong pun dah tahu ke mana nak tuju.

Alih-alih ke Burger Bakar Equine Park lagi. Tapi dah xmusim bola jadi dah back to normal menu. Let's check it out,buddies!!







Yummy! Walaupun perut bunyi keroncong pada mulanya tapi bila time nak habiskan ni sangat penat.

posted from Bloggeroid

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

PapaRich ; Pappa Nasi Kunyit w/ Chicken Curry

10:32 PM Yanty Lee 0 Comments

Salam u olls,



Nampak menyelerakan tak? Kali ke-dua Ty cuba menu yang lain pula di PapaRich sewaktu menemani kawan baik Ty yang dah dapat kerja di Kuala Lumpur. Makan tengahari ni sangat SEDAP.

Ika, proud of u! The only female engineer tu dekat company yang bukan calang-calang. Hidup di KL bukan senang tapi jangan cepat mengalah. Jauh dari keluarga tapi harus cekal.
InsyAllah Allah swt sentiasa dengan kita. Dah besar ni kenalah berdikari. Mudah-mudahan semuanya baik-baik saja. Amin.

posted from Bloggeroid

0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Tasik Idaman : Happy Birthday Zaiton Sameon

9:50 PM Yanty Lee 2 Comments

Salam u olls,

2 July
Lepas buat sikit kerja, si dia yang dapat MC selepas check up di hospital datang jemput di pejabat. Dan sebab dah malam, kami mencari-cari kedai makan untuk makan malam sebelum pulang ke rumah. Dan akhirnya kami end up di Tasik Idaman.

Kebetulan pada hari yang sama merupakan hari jadi Zaiton Sameon dan kami duduk bersebelah meja makan sahaja.

Sambil menjamu selera makan malam kami, sempat juga bergambar dengan Zaiton Sameon. Dia juga telah menghiburkan pelanggan yang ada di situ dengan menyampaikan lagu-lagu hits dia dan lagu terkini. Majlis sambutan hari jadinya diadakan dengan menyanyikannya lagu hari jadi dan Allah Selamatkan Kamu dan sesi pemotongan kek dan bergambar.




Walaupun ramai di luar sana ada mengatakan penyanyi ni sakit dan sebagainya. Tapi jangan terkejut sebab telah dimaklumkan yang akan mengeluarkan album nya yang terbaru.

Akhir sekali, selamat hari jadi ye!
posted from Bloggeroid

2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Taco Fries

7:27 PM Yanty Lee 2 Comments


Salam u olls,
Korang kalau selalu lepak ada order snek tak? Macam Ty,  lebih suka order French Fries tapi tak leh lawan fries McD.
Tapi kali ni Ty sambil teman si dia layan bola,  sedang Ty belek menu Ty pun order Taco Fries.  Teruja dengan hiasan fries ni, tapi nak habis kan sorang memang tak dapat u olls.
Kat mana Ty makan ni?
- Bintang Bistro & Restaurant Taman Equine
bukan sekadar makanan barat tapi pelbagai jenis makanan ada, Ty suka breakfast sambil menikmati roti canai bukan hasil air tangan mamak ( dulu la kerap). Jom lah cuba singgah dan rasa juga.
Published with Blogger-droid v2.0.6

2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Bonus Separuh Gaji

10:01 AM Yanty Lee 6 Comments

Salam  u olls ,

Kerajaan telah memutuskan akan memberi bonus separuh gaji kepada penjawat awam. 
Syukur-syukur , Alhamdulillah


Bonus yang dapat tak bermakna kita yang penjawat awam ni kena berjoli sakan ye , 
berjimat cermat dan beringat-ingat.



6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Domè Alamanda,Putrajaya

7:19 PM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls,

Siapa suka bersantai di Domè Cafè?
dan
Siapa dah ke restoran ni di yang baru di buka sekitar April di Alamanda?

Okay, Ty memang gemar lepak di restoran Domè Cafè dari dulu lagi sejak dah habis sekolah lagi kerap sebab dah cari duit poket. Oh bukan bajet high class tapi memang high class pun. Tapi tetap layan warung-warung kecil tepi jalan ye.

Okay jom skodeng apa yang Ty dah melantak dengan Kak Zila waktu makan tengah hari, hari Jumaat;







Dan yang ni plak dengan si dia ;






Terliur? Banyak lagi menu yang ada dah confirm-confirm lah Ty tak gelojoh nak order semua kan. Some other time pula la. Janji dah dekat sebab ada di Alamanda, Putrajaya. Any time pun boleh singgah.

Korang nak gi ke? Ajak lah sama erk.
posted from Bloggeroid

8 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Segmen : Bloglist Ramadhan

10:46 AM Yanty Lee 24 Comments

Salam u olls,

Macam mana hari ke dua berpuasa?
Sebelum bersiap untuk balik ke Putrajaya dari Penang, Ty nak ambil kesempatan join Segmen : Bloglist Ramadhan daripada Aku Si Jebat


Klik SINI untuk join

Menurut Aku Si Jebat bloglist ini adalah sepanjang bulan Ramadhan,sebulan sahaja.

Berminat? Join lah sebelum segmen ini ditutup 11. 59 malam ini @ 22 July 2012.

Salam perkenalan ye!
posted from Bloggeroid

24 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Penang with Ain and Ika

1:43 AM Yanty Lee 2 Comments

Salam u olls,

I went back to Penang previously last few week. Had a short meet up with my bestie, Ain and Ika. Too bad Wani can't make it.

We had supper together at Nasi Kandar Misai. Located nearby the Chowrasta Market. Oh yeah, our supper is damn so superb,babe.


U should try it than you'll definitely says it is *superb*.

After had our "light" supper, we went nearby at the IJM Jelutong by the seaside and had some fresh environment and girls talk.



Then its too late for sweet girls like us hanging out so we went home as we were planning to meet up for awhile tomorrow morning at Rope Walk or Lorong Kulit as Ain is working by helping his dad, selling antique stuff around the world while his dad handle the bussiness also at their main shop.

Early morning, after prepared ourself, me and Ika went to Ain and while chit-chatting I do snap some of the antique thingy that to be sold. Interested? Do let me know so I'll introduce you to my friend,Ain.













Here are only some of the photo's taken from her selling area - antique things. Ain't so cool?

Before I leave, I had "breakfast-lunch" with 'em at the Astaka.

Miss them so badly. The best bestie of mine.

posted from Bloggeroid

2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen