Meet the Ben Ashaari Jr.

7:13 PM Yanty Lee 6 Comments

*entry lama baru nak update*

Salam U olls..

Hari Pertabalan Agong yang lepas , Geng Blogger WhatsApp dan Geng Blogger Maya 2 yang di created by blogger otai Malaya ; Ben Ashaari , telah bersepakat untuk melawat si kecil comel - MUHAMMAD QHALIFF IMAN BIN SALBANI

Welcome to the world , Qhaliff!

Memandangkan kekangan masa yang sangat tak memberi ruang untuk ke mana-mana pusat membeli - belah dan mencari buah tangan untuk Qhaliff , jadi terpaksalah bergegas seawal pagi-pagi ke pasaraya sekitar Seri Kembangan dan di sini dari jauh terpaut dengan sesuatu yang berjaya menakluk di hati ini untuk diberikan  hadiah itu kepada bayi sulung kelahiran pasangan ni , Encik Ben Ashaari & Puan Zila . Tahniah yer!

Ini lah yang hadiah buat si comel Qhaliff ,

Paper stripe ni pun sangat berkenan di hati itu yang dijadikan 
paper beg untuk mengisi hadiah ini..
comel x? 

Selepas puas hati dapatkan barang untuk Qhaliff , breakfast dulu dengan tersayang dan kemudian masing-masing pulang. Oh , Yanty tak pulang terus ke rumah kerana dah berjanji nak jemput 2 rakan blogger dari Geng Maya 2 di Putrajaya Sentral sebab mereka dari UM , 2 orang pelajar yang sangat sengal dan tak rasa macam baru kenal ; Eira & Mimi . Dan Yanty jemput juga seorang lagi rakan blogger yang selalu LIKE status-status FB dan rajin megomen jugak , Maizan yang tinggal sekitar Presint 16 berhampiran dengan Alamanda.

Terakhir sekali berjumpa lah dengan Kak Sue Izza di hadapan Mydin seperti yang dijanjikan untuk konvoi je ke rumah blogger otai ni. Yanty lead the way *bajet expert sangat dengan kawasan Presint 14 sedangkan hari itu lah merupakan hari pertama jejak. Alhamdulillah rumah blogger otai kita ni tak susah nak cari.Kami pun sampai , 5 gadis ayu lagi jelita datang nak jenguk si comel ; Qhaliff .


Sebelum kami sampai tu , ada sekeluarga daripada kalangan blogger juga not mistaken... (Tak sempat nak berkenalan pun). Tapi Qhaliff nyenyak saja tido , walaupun bising dengan keriuhan tetamu macam si Eira dan Mimi yang sengal aje.Ayah nya usik hidung pun dia tak terjaga mahupun buka mata tapi nada marah je kedengaran. Sangatlah comel. Sejibik sesungguhnya raut wajah macam muka ayahnya.


Gambar ini disnap ketika kami bersama blogger otai di meja makan sedang berborak - borak. Siapa kata bro Ben ni sombong tu sangat la salah . Sangat friendly . He has lots of stories to be share and many things to be learn from it  also knowledges. Actually gambar ni diambil untuk hantar ke Geng WhatsApp Putrajaya yang tak hadir dan bila ditanya oleh bro Que, ramai ke dak yang pergi? Kalau bro Que , sis Fiza & sis Mieza dan yang lain - lain datang mesti lagi gamat suasana di rumah bro Ben.

Pas gerak dari rumah bro Ben , hantar Maizan ke rumah dan 2 orang sengal ke Putrajaya Sentral  then  rest kejap di rumah dan kemudian keluar dengan tersayang sekejap.

Nota Kaki Selamat Hari Pertabalan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Ke-14 & Salam Perkenalan kepada rakan - rakan bloggers ku =)



6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Missing

2:33 PM Yanty Lee 6 Comments




I miss Penang so much
I miss my daddy badly
I miss my girlfriends
I miss my cats
I miss those old days
WHY do I have to be here
A place that far for those I 'm missing
A place where fulling of hatreds
I'm so lonely
I want  to be with them back


6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Spontaneous Thursday - Don't Assume ME

11:01 AM Yanty Lee 4 Comments


Don’t assume my status on Facebook or my tweet nor YM / MSN / BBM ' s  and etc are about you
But if you’re affected, then that must mean you’re guilty of something.


Nota Tapak KAKI : Jangan PERAN SANTAN LEBIH sangat ye! I might saying it general or to only a person but might 20-40 others saw and feels it's for them , Uhhh!

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Alamat Emel dan Poskod

11:35 PM Yanty Lee 6 Comments

Situasi di pejabat .

Telefon berbunyi . "kring..kring.."


Perbualan merupakan antara pegawai yang mengurus penajaan pelajar di luar negara dan si ibu pelajar yang di taja yang ingin mengetahui cara untuk mengirimkan keputusan peperiksaan si pelajar iaitu anaknya kepada pihak penaja.

Ibu pelajar : Saya nak poskan salinan keputusan anak saya yang belajar di luar negara kepada Puan. Nak kena hantar melalui pos sahaja ke caranya? Boleh hantar melalui emel tak?

Pegawai    : Boleh  , minta scan keputusan tersebut dan emelkan ke alamat emel saya. (sambil menyebut dan mengeja alamat emel tersebut)

Ibu pelajar : Itu je ke? Dah..? Poskod apa?

Pegawai    : (kehairanan yang amat sekali) Puan nak emel ke nak pos ke pejabat? Tadi tu alamat emel , hanya perlu emel saja.

Ibu pelajar : Ooo...emel tak perlu poskod ye? Alamat emel tadi je cukup.

Pegawai    : (Meng'iya'kan saja tapi hakikat macam nak pecah perut je nak gelak)

VS

Moral of the story ; anak-anak di luar sana .. kenapa la suruh mak ayah yang tak membesar dengan zaman moden sekarang ni telefon pihak penaja korang sedangkan nak jadi doktor ke jurutera ke yang pergi sampai jauh luar negara mestilah tahu berdikari takkan la semua masih nak bebankan keluarga. Kasihanilah mereka. Mereka mungkin buta IT. Mungkin tidak faham apa yang disampaikan , apa itu EMEL... apa itu FAX... DSB!       

Kerisauan ntah - ntah diposnya salinan keputusan peperiksaan anaknya itu dengan hanya mencatitkan alamat emel sahaja di muka depan sampul surat. Kekhuatiran menyelubungi diri si pegawai , bimbang tidak akan sampai jika dipos / diemelkan.

Lawak pada mula tapi bimbang diakhirnya.

Situasi yang dialami yang merisaukan sehingga habis waktu kerja.


6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Bonanza RM2 Sushi King

5:56 PM Yanty Lee 4 Comments

Salam U Olls ,

Sushi King tengah promosi Bonanza RM2 1 Malaysia. Jadi mesti lah mau serbu juga, alhamdulillah semalam masa pergi Alamanda , tak perlu beratur panjang. Walaupun perut dah kenyang tapi still make it as evening tea dan early dinner with ♥  .

Apa yang gua bedal kat Sushi King semalam.

Ebi Ten

Edamame

Golden Ball *favourite*

Takohachi Sushi

Kani Mayo

Green Tea


Apa-apa pun I still miss Sugomori Egg Mayo tapi dah tak ade dalam menu lagi. Sangat sedih. Kenapa kah?
Tolong la ada balik , PLEASE =)


Wany , syorkan la kepada pihak pengurusan!

Belajar makan sushi sejak kawan baik kerja di Sushi King E-Gate , Penang. Sampai kadang -kadang terliur bila ada di Putrajaya. Balik saja ke Pulau Pinang , mesti melepak di tempat kerja sambil tunggu dia habis kerja.
Thank you , Wany! *tapi tekak ni hanya mampu telan yang masak je , yang mentah tu masih tidak bisa.

For those yang dah serbu bonanza di thumbs up bagi yang belum cepat-cepat la ye , di KL sampai 19th April sahaja.Tempat lain dah over pun. Tunggu lah lagi nanti pula.

私たちは寿司を食べましょう

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Maksud Hadiah Kepada Perempuan

8:27 PM Yanty Lee 4 Comments


MAKSUD PEMBERIAN/HADIAH LELAKI KEPADA PEREMPUAN :

✔ JAM TANGAN → Tanda mengingati setiap masa dan waktu,
✔ CINCIN → Tanda ikatan kasih yang abadi,
✔ GELANG → Tanda mesra,
✔ RANTAI LEHER → Ikatan cinta yang perlu perhatian,
✔ SUBANG → Tanda penghargaan dan penghormatan,
✔ KASUT → Sentiasa mengambil berat/prihatin,
✔ PAKAIAN/KAIN → Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu,
✔ PAYUNG → Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi,
✔ MINYAK WANGI → Tanda cinta,
✔ BINGKAI GAMBAR → Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan,
✔ BUKU → Bersifat terbuka dan bertolak ansur,
✔ BUNGA → Tanda perkenalan dan tanda sayang,
✔ COKLAT → Semanis cintamu,
✔ LAGU/CD/KAD UCAPAN → Mengabadikan cinta dan kenangan,
✔ SEJADAH DAN AL-QURAN → Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat,
✔ HANDPHONE → Tandanya kau jangan lari dari ku!! Aku akan mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup),

Tetapi hadiah yang paling di nanti²kan oleh setiap perempuan adalah..

MASUK MEMINANG dan NIKAHI dia → Tandanya dia serius n betul² ikhlas mencintai kamu.. :))

sumber : google images

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

LUNCH at The Manhattan Fish Market

4:51 PM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls ,

Sharing is caring. Jadi nak habaq ni , tadi lunch lepas pos perfume untuk pemenang GA yang bertuah yang Ty sponsor aje bukan anjur GA pun huhu .. punya pusing satu Alamanda memikirkan serta memerahkan otak nak lunch mana , at last singgah The Manhattan Fish Market.

Makanan yang dimakan sangat mengenyangkan untuk 5 orang kami di restaurant tersebut. Tengah ada promotion beb , apa lagi terjah dan ternakanlah lemak korang di mana - mana The Manhattan Fish Market yang berhampiran.

My lunch is ;




Amacam ade terliur tak? Nampak sikit ke , tolong la 5 perut pun dah rasa macam sarat nak berjalan. Dan sangat lah berbaloi bila makan sampai licin dan tong -tong so tak rasa membazir. 

Banyak lagi deal yang dipromosikan , boleh brek kecemasan jap dekat laman sosial The Manhattan Fish Market.
Amacam berbaloi tak harga dengan 5 orang kebuluran makan , HeHe






4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Speechless Of Having Fake Friends

10:32 AM Yanty Lee 2 Comments

Recently I got this message and was so SURPRISED.

nama penuh baq ang!

Fake friends 
"are easy to find and easy to loose but real friends are the hardest to find and hardest to lose"




2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Tip Memasak

10:54 AM Yanty Lee 7 Comments


Salam U olls  , Ty just nak kongsi tip - tip memasak .. let's check it out , babeh!


Petua Menggoreng
- Perlahankan api setelah minyak benar - benar panas. Goreng makanan sedikit demi sedikit agar kepanasan minyak terpelihara dan hasil gorengan menjadi sempurna.

Mengekalkan Vitamin
- Tutup periuk atau kuali ketika memasak dan jangan tos makanan ketika ia masih panas. Cara ini dapat mengelakkan udara daripada masuk ke makanan lalu memusnahkan vitamin.

Mengawal Suhu Peti Sejuk
- Pastikan suhu berada di bawah 5°C. Jika peti sejuk agak penuh , kurangkan 1°C lagi selama 24 jam bagi mengekalkan kesejukan yang dikehendaki.

Menyimpan Makanan Laut
- Jangan keluarkan makanan laut , mentah atau sudah masak , dari penyejuk beku. Apabila perlu, biarkan ia dinyahsejuk beku di dalam peti sejuk sekurang -kurangnyasehari atau rendam di dalam bekas plastik dan lalukan air sejuk di atasnya sehingga cair.

Mengurangkan Bau Hanyir Ikan
- Menyapu ikan fengan perahan limau nipis atau jus asam jawa boleh mengurangkan bau hanyir ikan. Tapi ingat yer , bersihkanlah terlebih dahulu ikan tersebut sebelum memasaknya.

Melegakan Rasa Pedih Cili
- Jika anda bercadang untuk memotong atau menghiris cili tanpa menggunakan sarung tangan , rasa pedih akibat cili boleh dilegakan dengan menyapu cuka di atas telapak tangan.

Rahsia Bawang Putih
- Memakan bawang putih dapat melegakan batuk , selesma , lelah , dan demam alahan. Ia mampu melancarkan peraliran darah , mengawal tekanan darah tinggi serta merawat sistitis.
Sistitis ditakrifkan sebagai keradangan pundi kencing. Urethritis merupakan keradangan uretra, yang merupakan laluan yang menghubungkan pundi kencing dengan bahagian luar tubuh. Kadang-kadang sistitis dan urethritis dirujuk secara kolektif sebagai jangkitan saluran kencing yang lebih rendah, atau UTI. Jangkitan saluran kencing bahagian atas melibatkan penyebaran bakteria ke buah pinggang dan dipanggil pielonefritis.
Cara Memotong Daging
- Rendamkan pisau yang akan digunakan ke dalam air panas sebelum memotong atau menghiris daging.

Membersihkan Tumpahan Minyak  
- Bentangkan beberapa helai suratkhabar dan biarkan ia menyerap tumpahan minyak. Kemudian , alihkan surat khabar dan cuci tempat berkenaan menggunakan kain buruk dan air sabun.

Ty sekadar berkongsi apa yang Ty baca , selamat mencuba dan mengamalkan tip - tip ini. Betul ke tak boleh refer pada yang pakar macam mak - mak kita kan ? Tak pun si Mat Gebu si otai dengan memasak pelbagai resepi hidangan masakan.

7 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Kad Pengenalan Aaron Aziz Yang Betul

5:04 PM Yanty Lee 6 Comments

Salam U olls,

Baru - baru ini banyak belog yang mengwar-warkan cerita tak best gitu mengenai pelakon lelaki terkenal dari Singapore ; Aaron Aziz.

Cerita apa? Gambar kad pengenalan dan nama Aaron Aziz yang fake!

So dengan ini Aaron Aziz  telah pun menunjukkan bukti yang semuanya adalah tidak benar dengan menunjukkan kad pengenalan dia yang asli.

Meh terjah!


Hah , dah puas hati tak korang , jangan bikin gossip xbest  lagi ye. Cuba bayangkan kalau orang reka cerita pasal korang dan spread news ada kau suka?

Ty , respect giler dengan bro Aaron Aziz!

6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Ingat ALLAH s.w.t. sebelum mengumpat

10:31 AM Yanty Lee 5 Comments

Assalamualaikum Uolls ,

Mengumpat  , mengutuk dan sebagainya bukan amalan orang Islam yang mahu menaikkan nama baik umatnya. Patutnya bersatu hati dan membentuk Islam yang mulia di mata masyarakat. Bukannya hidup berpuak - puak dan menghina seseorang yang hanya cuma mengenalinya dari nama nya dan tidak pernah mengenalinya lebih mendalam. Menilai dan mengkritik yang tidak baik , diri tu dah cukup sempurna kah? Beringat dahulu sebelum cuba berbuat yang di larang maka cerminlah diri sendiri terlebih dahulu.



Setelah mengenali beberapa orang di sekeliling , kini baru tersedar kenapa mereka berbuat demikian. Yang pasti inilah jawapannya  , sememangnya tidak pernah ambil tahu malah peduli pun tentang kehidupan mereka.
" Saat orang bicara buruk mengenai kita , padahal kita tidak pernah mengusik kehidupan mereka , itu adalah tanda bahawa kehidupan kita sebenarnya LEBIH INDAH dari mereka. " 

Kenapa perlu  ada segelintir masyarakat terutama penganut ISLAM yang berminat untuk menjadi ala -ala gossipgirl ?

::::: Ajal tak menunggu masa dan mengira usia , kubur melambai memanggil kita dari jauh. Jangan OVER ACTING sangat nak sakan bersuka ria mengumpat , mengutuk , mengkritik , menilai sesiapa pun :::::

- | Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud: "Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat itu lebih berdosa daripada zina. Sesungguhnya orang melakukan zina, apabila dia bertaubat, Allah akan menerima taubatnya. Dan sesungguhnya orang yang melakukan umpat tidak akan diampunkan dosanya sebelum diampun oleh orang yang diumpat" (Hadis riwayat Ibnu Abib Dunya dan Ibnu Hibbad)
 RENUNGAN BERSAMA U Olls , 
Engkau ! 
Tak takut ke dok asyik - asyik - asyik menfitnah dan mengumpat tu..?
Hebat sangat ke Engkau di muka bumi yang dipinjamkan sementara sahaja ni?

5 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Your Birthday & What You Are ?

9:59 AM Yanty Lee 4 Comments


LOOK UP YOUR BIRTHDAY AND SEE WHAT YOU ARE...

January 01 - 09 ~ Dog
January 10 - 24 ~ Mouse
January 25 - 31 ~ Lion
February 01 - 05 ~ Cat
February 06 - 14 ~ Dove
February 15 - 21 ~ Turtle
February 22 - 28 ~ Panther 
March 01 - 12 ~ Monkey
March 13 - 15 ~ Lion
March 16 - 23 ~ Mouse
March 24 - 31 ~ Cat 
April 01 - 03 ~ Dog
April 04 - 14 ~ Panther
April 15 - 26 ~ Mouse
April 27 - 30 ~ Turtle 
May 01 - 13 ~ Monkey
May 14 - 21 ~ Dove
May 22 - 31 ~ Lion 
June 01 - 03 ~ Mouse
June 04 - 14 ~ Turtle
June 15 - 20 ~ Dog
June 21 - 24 ~ Monkey
June 25 - 30 ~ Cat 
July 01 - 09 ~ Mouse
July 10 - 15 ~ Dog
July 16 - 26 ~ Dove
July 27 - 31 ~ Cat 
August 01 - 15 ~ Monkey
August 16 - 25 ~ Mouse
August 26 - 31 ~ Turtle 
September 01 - 14 ~ Dove
September 15 - 27 ~ Cat
September 28 - 30 ~ Dog 
October 01 - 15 ~ Monkey
October 16 - 27 ~ Turtle
October 28 - 31 ~ Panther 
November 01 - 16 ~ Lion
November 17 - 30 ~ Cat 
December 01 - 16 ~ Dog
December 17 - 25 ~ Monkey
December 26 - 31 ~ Dove

If you are a Dog : A very loyal and sweet person. Your loyalty can never be doubted. You are quite honest and sincere when it comes to your attitude towards working. You are a very simple person, indeed. Absolutely hassle free, humble and down-to-earth!! That explains the reason why your friends cling on to you! You have a good taste for clothes. If your wardrobe is not updated with what is trendy, you sure are depressed. Popular and easy-going. You have a little group of dignified friends, all of them being quality-personified.

If you are a Mouse : Always up to some sort of a mischief! The mischievous gleam in your eyes is what makes you so cute and attractive to everyone. You are an extremely fun-to-be-with kind of person. No wonder people seek for your company and look forward to include you for all get-together's. However, you are sensitive which is a drawback. People need to select their words while talking to you. If someone tries to fiddle around and play with words while dealing with you, it is enough to invite your wrath. God bless the person then!

If you are a Lion : Quite contradictory to your name, you are a peace loving person. You best try to avoid a situation wherein you are required to fight. An outdoor person, you dislike sitting at one place for a long duration. Popular and easy-going. You are a born leader, and have it in you how to tactfully derive work from people. People love the way you always treat them. You love being loved, and when you receive your share of limelight from someone, you are all theirs!!!!

If you are a Cat : An extremely lovable, adorable person, sometimes shy, with a passion for quick wit. At times, you prefer quietness. You love exploring various things and going into depth of each thing. Under normal circumstances you're cool but when given a reason to, you are like a volcano waiting to erupt. You're a fashion bird. People look forward to you as an icon associated with fashion. Basically, you mingle along freely but don't like talking much to strangers. People feel very easy in your company. You observe care in choosing your friends.

If you are a Turtle : You are near to perfect and nice at heart. The examples of your kindness are always circulated in groups of people. You, too, love peace. You wouldn't like to retaliate even to a person who is in the wrong. You are loved due to this. You do not wish to talk behind one's back. People love the way you always treat them. You can give, give and give love, and the best part is that you do not expect it back in return. You are generous enough. Seeing things in a practical light is what remains the best trait of you guys.

If you are a Dove : You symbolize a very happy-go-lucky approach in life. Whatever the surroundings may be, grim or cheerful, you remain unaffected. In fact, you spread cheer wherever you go. You are the leader of your group of friends and good at consoling people in their times of need. You dislike hypocrisy and tend to shirk away from hypocrites. They can never be in your good books, no matter what. You are very methodical and organized in your work. No amount of mess, hence, can ever encompass you. Beware, it is easy for you to fall in love....

If you are a Panther : You are mysterious. You are someone who can handle pressure with ease, and can handle any atmosphere without going berserk. You can be mean at times, and love to gossip with your selected group. Very prim and proper. You like all situation and things to be in the way you desire, which, sometimes is not possible. As a result, you may lose out in some relationships. But otherwise, you love to help people out from difficult and tight spots when they really need you.

If you are a Monkey : Very impatient and hyper!!! You want things to be done as quick as possible. At heart, you are quite simple and love if you are the center of attraction. That way, you people are unique. You would like to keep yourself safe from all the angles. Shall your name be dragged or featured in any sort of a controversy, you then go all panicky. Therefore, you take your precautions from the very beginning. When you foresee anything wrong, your sixth sense is what saves you from falling in traps. Quite a money minded bunch you people are!

I'm the MOUSE , what's YOURS , hunny?

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Telur Berbentuk LOVE

11:22 AM Yanty Lee 12 Comments


Terjumpa di Facebook ketika berfacebooking dan sangat menarik perhatian Ty untuk kongsi dan mungkin juga akan cuba di akan datang.

Telur yang dikatakan berbentuk LOVE ni , bukan semula jadi terbentuk tetapi dengan usaha kita sendiri ianya akan terbentuk , usaha untuk buat ni Ty rasa tak menggunakan kos yang banyak pun. Simple and easy..kan?


Jom cuba u olls , bagi yang dah berkahwin boleh la amik hati dan tingkatkan selera si suami dan juga anak - anak dengan penuh kasing sayang. Kalau single tak ade hal lah , tunjuk bakat ni pada seisi keluarga,ye la selalu emak je (atau ayah) yang sediakan makanan pada anak - anak , apa salahnya kan jika kita pula membuat demikian. Tak pun ambil hati mak mertua , HAHA ... ke over sangat?

Walauapapun , selamat mencuba yer u olls.

12 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Jangan !

10:20 AM Yanty Lee 8 Comments


Jangan membuang waktu barang seminit pun untuk memikirkan orang-orang yang tidak kita sukai.
Jangan bertengkar dengan orang yang kurang akal,nanti ia akan menyakitkan kamu dan jangan bertengkar dengan orang yang penyantun,nanti dia benci padamu.



8 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Pengiraan Pemindahan Gaji

5:48 PM Yanty Lee 8 Comments

Salam U olls , 

Bagi sesiapa yang tergolong daripada PA (Penjawat Awam) boleh la mengira pelarasan gaji u olls yang khabarnya akan dibayar pada April 2012 ni.

Klik pada image untuk ke laman web yang membolehkan u olls mengira , tetapi tak perlukan sebarang kalkulator sebab u olls hanya perlu key in amaun gaji sahaja  dan klik pada butang KLIK , automatically  akan tolong kirakan untuk u olls.



Lepas dah kira tu leh la bajet - bajet untuk nak belanja me , erk? Haha..Kidding u olls, gunakanlah dengan sewajarnya dan berfaedah yer.



8 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen