Biarkan Mereka Berkata

2:06 PM Yanty Lee 8 Comments

#U ols untuk renungan bersama ,
Biarlah orang mengata kita, jangan kita mengata orang.
Biarlah orang menfitnah kita, jangan kita melakukannya juga.
Biarlah orang menzalimi kita, kita cuba maafkan mereka.
Biarlah orang mencaci kita, doakan petunjuk untuk mereka.
"BERSABARLAH"

8 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Pizza Hut ; Pizza berbentuk LOVE

7:02 PM Yanty Lee 10 Comments

Hallu U olls , 

Sebagai sepasang kekasih selalu nya memang berdua ke mana sahaja seperti belangkas. Begitu la kami. Memandangkan kami tidak menyambut Hari Kekasih seperti pasangan lain , kami memang tetap keluar dating bersama. 

Ronda punya ronda tertiba kami terlepas dari Putrajaya ke Cyberjaya je pun. HaHaHa..

Walaupun merupakan 2 hari selepas hari jadi si dia , tetapi masih terasa kehangatan itu. Maka kami pun menternak lagi lemak bersama di Pizza Hut.
Wow tertarik dengan bentuk pizza heart , apa lagi U olls terus lah kami order set tu.

U uolls ini la yang dikatakan tu sweet kan?

Mushroom Soup


Favorite si dia !

Bread stick yang lain dari biasa sempena Valentine's Day offer

Korang sempat x makan jugak? Kalau X  tunggu next year.

10 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Happy Birthday , my Love di Full House & KR

5:08 PM Yanty Lee 6 Comments

Salam u olls!

Sebenarnya ulang tahun si jantung hati ialah pada bulan lepas , Feb. Walaubagaimanapun , kami tidak menyambut sehebat mana cuma menternak lemak di Full House & Kenny Rogers .

Seminggu sebelum hari jadi nya , kami ke Sunway Piramid dan berwindow shopping . Kemudian , makan dinner bersama di Full House.









Cantik kan view dan suasana di Full House ? Makanan dan layanan juga tip top. Kenyang kot dan xrasa satu pembaziran , sangat berbaloi. Pakat - pakat la pi ye semua.

Kami sekali lagi ke Kenny Rogers dan menonton wayang Azura  (sangat tak best , merugikan $) sehari sebelum hari jadinya.






Xade kek ? Ada mana leh xde cuma sambut di kedai mamak di Serdang dengan kawan - kawan nya.

Hadiah ? A guitar for him. Picture? Tak snap pun tapi ada dengan dia sebab DP BBM ialah gitar yang dia dapat.


6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Can I Follow This? - DIET,How so Sure?

11:23 AM Yanty Lee 6 Comments


Recently , one of my best friend did message me on Facebook , giving me moral support also to support her to lose weight seems we are getting BIGGER after days by days,especially after we left school and our sports activities.

So I decided to take her challenge , to lose weight and to look as gorgeous as we can during this year Eid , probably on August also on another bestie's weeding on September.

However , I and bridal to be was discussing to took some supplement too ; such as Catalyts - VCO (Virgin coconut Oil) , might trying it starting this coming April onward. Hoping to have a healthy life and good looking without those fats anymore.

No more eating without uncontrolled , need to drink lots of water more and more. I need to take vitamin C too. Too bad , along this year from January I keep off and on not feeling well.

But when I'm in Penang , it's all gone like last week was in Penang only for 3 days but I did skip my meals on suppose time so hoping it's will cover it up back.

Now , was planning with my one and only beloved love to have our evening / morning jog , play badminton also swim

Diet isn't just of not taking selected foods / drinks and taking some supplement , yet having exercise daily too is one of important list on losing weight as so to have healthy life style.

Please do give me moral support too , this is important actually that why my best friend giving it as I giving it to her too.
DIET for healthy life not just to lose weight.
Let's make it real , babeh!


6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Kasar nya!

11:47 AM Yanty Lee 9 Comments

Terkejut bila dengan cuping telinga terdengar mereka-mereka mengutuk , mengumpat. Di mata orang lain , sempurna. Okay , sekarang .. hakikat bertudung , solat , ISLAM mereka sekadar atas sijil lahir dan IC masing -masing.

Peringatan apabila nak masuk stor ke surau ke apa - apa ye , awak!
Cakap siang pandang - pandang , cakap malam dengar - dengar !
Dah tak ada kerja lain ke? Orang lain yang bermasalah dengan kita dia pula yang lebih. Orang yang bermasalah tu bukan la seperti yang di sangka. Solat? Alhamdulillah la kalau dah bertaubat. Katakan tak nak pada rokok. Opss , no more saturday night fever too. Should be or no? Never pretend to act good to grab others attention and believers on you.

Nota Tapak Kaki : Melayu sesama Melayu memang xboleh tengok senang sikit.  

9 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen