SAYS.my

5:32 PM Yanty Lee 0 Comments



Hey, income lain dari Nuffnang & Heartbeat.
Jom join !
Agak menarik, lets sesama try ok!



0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

HOT BALLOON 2011

6:00 PM Yanty Lee 0 Comments

Korang pergi ke tak?? I was there just to snap some photo je..tak naik pun hot ballon tu..
Cuaca asyik hujan and maybe next year would do..Just had dinner with my ♥ only. 
See u guys next year , itu pun kalau ada ar kay? hehe...













♥ nya photo xde hikhik....mmg xsnap any one at all...

nJoy!

0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Mrs.VIP Wedds

5:47 PM Yanty Lee 0 Comments



1st of all , again N again congratulation to Sis Chenta aka Mrs.VIP.
Last week was her wedding ! OMG!! She's so WOW!! 




Congrats again and guarantee her baby will so-so-so cute.., right? Happy for u,dear!
p/s: thanks for inviting yeah..

0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Earth Hour 2011

5:33 PM Yanty Lee 5 Comments


Hallu korang !
Sila take note pasal Earth Hour!
Earth Hour 2011 is on Saturday 26 March at 8:30pm local time.

video

jom sesama 1 Malaysia support & let save the earth. 

Sayangi la dunia ... bumi di pijak lagi di kenang.


Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



5 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Contest Senyum Paling Ceria

4:25 PM Yanty Lee 11 Comments

Contest Senyum Paling Ceria
anjuran Miss Namee Roslan -who is also starts blogging on my birthday date , =D
Dan tenkiu Putribongsu kerana telah tag & ajak sertai contest nie.

Bloggers yang berminat jugak boleh lah join & untuk selebihnya klik pada banner di bawah

And here is my "C-E-R-I-A" pic ,




Say "P.E.A.C.E" - nJoy gileR Gie vaCay wiTh mY haWt chIcks aT meLakA

Yeah, 3 rakan bloggers di tag :


PEACE no war! Say CHEESE every day to create a great SMILE!


Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.


11 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Apa Yang Dibuka Aku?

1:03 PM Yanty Lee 0 Comments

Stalker ke? Hey yeah U stalkers!!
The cheap-ska stalkers!
Perlu ke-cara gini lu cari gua. Sapa la lu ni , Ex gua? Ex hubby? enemies??? officemates? 
Just nak bagitau lu , BACK OFF !! If U do & say U hates me then buat apa lagi lu nak view2 , cari2 gua?
WHAT THE FUCK on earth la lu ni. MIND lu nya ASS/PUSSY?COCKs orang-sorang la!

Funny is : SEARCH KEYWORD by "apa yang dibuka yanty".
Euw....budak kampung mana la lu ni buta IT sgt-sgt!


I am happy with my FAMILY , BOYFRIEND ,HAWT CHICKS , yes I do hate my colleagues at WORK
but not all yet i am doing my own work without hurting any parties. U! If seems u are viewing this blog /
observing me always. Just do your shit and leave i & my loves one live happily,tQ!

CIK EPAL CONTEST

9:16 AM Yanty Lee 9 Comments




" CIK EPAL CONTEST "
*black and white*


Korang yang berminat untuk join contest Cik Epal , jom !
*klik di banner untuk maklumat lebih lanjut*

Cik Epal , ini gambar *black and white* nya ,


Dan ini plak slogan nya ;

" SAYA MEMBACA BLOG CIK EPAL KERANA ringkas dan tidak semak kepala untuk membaca dan simple and nice blog.Banyak info untuk bloggers baru macam saya untuk terus belajar dan berjuang untuk tidak berhenti menulis. Dan sangat suka ayat menternak Cik Epal very the cool."

Lastly , di TAG dua bloggers
&
~ Adeq Sakinah



Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.





9 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Contest dari MAS!

8:39 PM Yanty Lee 0 Comments

IF ONLY TRAVELLING IS AN OCCUPATION.. DON'T WE ALL WISH THE SAME?


Don't you wish you have all the money in the world so you could travel around the world?

Ahhh.. The thought of visiting Eiffel Tower in Paris or sightseeing in New Zealand do jiggle the freedom we all yearn for far too long.

Well, listen up, cause we're bringing you the best deal ever!

MAS Traveller is going to be the answer to your life long dream. All you gotta do is to craft a blogpost, upload a video and promote it.

With just 4 simple steps from MAS Traveller and you could be on your way to South Africa or even awesome Korea!

Be quick. Put your creative hat on, and you could be the lucky ones to stand a chance to win TWO all-expense-paid trips and own a page on Yahoo! Travel.

Share this with your family and friends today. Have fun!

Contest ends on April 1, 2011.





Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

DiGi Super Reload - Hadiah ??!!

8:21 PM Yanty Lee 0 Comments

Hello every - one!

Sape guna DiGi ? Reload tanpa dpt apa2? Apa kata join & click DiGi super Reload ni n tau lebih lanjut, Jom!


Am I hearing this wrongly? Freebies out for grabs with each reload? Crazyyy! Thank you, #DiGiSuperReload


Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

ChurpChurp

7:00 PM Yanty Lee 0 Comments


Jom Join N Earn More =D
^
^
^
^

|

Click this ChurpChurp & register.




Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

CONTEST : Inilah Kisah SedihKU

1:09 AM Yanty Lee 4 Comments

Menyertai CONTEST : Inilah Kisah Sedih KU anjuran Adib R.Y yang dijemput melalui Sabahat Blogger di Facebook 


Comel Tinggalkan Daku
Comel adalah kucing liar yang hadir dalam hidup aku ketika sangat kesunyian setelah nenek yang menjaga aku dari bayi meninggalkan kami hanya kerana perselisihan dengan daddyku.Dengan kehadiran ia, seolah-olah ada yang istimewa iaitu sikap seekor kucing yang seakan-akan sama dengan nenek yang pernah menjaga aku dahulu.Aku memang pencinta kucing,kehadiran ia dalam keluarga tidak dibantah oleh kedua orang tua ku kerana dia sangat baik dan dengar kata.Contohnya,ia tidak mencuri ikan atau apa-apa di dapur,sebaliknya ia hanya duduk diam dan melihat ke arah daddy atau mummy yang sedang masak terutama ketika sedang persiang ikan.Ia sangat manja, mandi, makan, tidur dan semuanya bersama aku.Sehinggakan ada suatu malam aku telah jatuh sakit dan demam untuk beberapa hari dan anehnya ianya pun turut demam dan juga terbaring di sebelahku.Makin hari makin sayang pada nya dan sangat tenang ketika ia ada,tatkala mummy atau daddy marah dan sedang aku menangis di kamar, ia datang dan membaringkan dirinya ke paha ku sambil melihat aku dan juga turut menangis.Sesungguhnya, ia sangat berjiwa dan memahami aku.Setelah beberapa lama kemudian , Comel telah disahkan bunting.Comel tidak pandai menguruskan nya.Ia masih muda kata mummyku.Sehinggalah dia melahirkan 3 ekor anak kucing.Tapi sayangnya ia tidak tahu untuk menguruskan anak-anaknya seperti memberi susu badan dan akibat kerana Comel sakit apabila anak-anaknya itu hendak minum susu darinya dia menolak dan duduk di suatu sudut yang lain.Selang berberapa hari hari demi hari, seekor demi seekor anak-anak kucing itu mati begitu sahaja kerana tidka mendapat susu ibu dan jagaan dari ibu,Comel.Pengemubian pun dilakukan kepada ketiga-tiga anak kucing itu. Setelah kehilangan anak-anak nya,Comel mula murung dan tidak seceria dahulu.Tidak mahu makan dan asyik merayau di sekitar tempat anak-anaknya ditanam.Pada suatu malam, aku dan keluarga keluar ke jemputan sambutan Hari Natal pada malam sebelum hari tersebut di rumah kawan keluarga.Dan setelah selesai makan malam itu, kami pulang ke rumah hampir 1 pagi.Sejurus sahaja sampai di rumah,aku memasuki ke rumah dan terus mencari Comel untuk membawa naik ke kamar untuk tidur bersama tetapi senang jerit memanggilnya, kakak sulong ku yang tidak mengikut kami keluar tadi berkata pada aku , "Comel dah mati." Aku sangkakan ianya hanya gurauan dan terus menanya mana ianya? Lalu kakak hanya menjawab , "Comel ada kat luar". Dengan pantas aku keluar dan rebah bila aku meihat kucing kesayangan aku sememangnya sudah pun mati yang diletakkan di sebuah raga yang diselimutkan dengan sehelai kain oleh kakak.Rebahan aku sangat kuat sehinggakan kedua orang tua aku terus keluar dan tengok aku di sisi Comel yang sejuk tubuhnya sambil menangis teresak-esak tanpa henti.Daddy pujuk tetapi aku tetap masih di luar dan terus menangis kerana kesal kerana ia pergi ketika aku tiada di rumah.Hampir jam 3 pagi, aku masih di luar rumah dan terus menangis sehinggakan semua orang dapat pujuk aku untuk naik ke kamar untuk tidur dengan cara membawa raga tersebut tidur bersama aku pada malam itu. Hampir ke subuh aku di kamar menangis sehingga mata bengkak.Selepas subuh daddy hanya mampu berkeras untuk kebumikan Comel dengan anak-anaknya sekali.Sejak hari itu, aku masih terbau bau badan Comel di kamar yang pernah dia menemani malam-malam aku. Kini aku kembali tidur sendirian tanpa Comel di sisi.Sampai bila-bila pun Comel akan dirindui dan disematkan di dalam memori yang abadi.
                                                          (524 patah perkataan)

p/s:cerita sebenar.
R.I.P

Dengan ini, saya nak tag SEMUA kengkawan blog saya untuk mengikuti CONTEST ini untuk berkongsi kisah duka yang pernah dilalui.



Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

HOT BALLOON FIESTA

8:03 PM Yanty Lee 2 Comments

HOT BALLOON FIESTA

Dah 3 tahun mencari rezeki di Putrajaya ,
Kerja-Kerja-dan-Kerja yang sangat sibuk & berlambak,
Dah 3 tahun & 3 kali ada pesta Hot Balloon kat Putrajaya  ,
Tapi Hot Balloon Fiesta ni sekali pun tak pernah jejak.

Seolah-olah sia-sia je kan ade je kat Putrajaya tak pi-pi pown!

Bulan FEB-MAC , sejak rusuhan di Mesir & Jepun plak bencana alam & bakal kluar result SPM ,
mmg BUSY n bakal sgt2 BUSY. Hurm well , Berkhidmat Untuk Negara lah katakan.


O-K-A-Y , back to our topic above. 
HOT BALLOON FIESTA mula beraksi di sekitar Presint 2 - Monumen Alaf Baru bermula jam 
7pagi-9malam pada 17hbMac-20hb Mac 2010

Pa lagi yang mana free pakat ramai2 la pi serbu.

Sesiapa yang dah pergi meh la share story mory! (tapi bukan bagi jeles I okay, hehe). 
Untuk maklumat lebih lanjut korang leh lawati laman web INI.

p/s: ME dah kerja berminggu bermalam - rest je kat rumah , esok;sabtu-nak pi makan kenduri Mrs.VIP & ahad-just rest n relax)

nJoy ye keKorAng!


Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.




2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

ALUMINIUM CHLOROHYDRATE DALAM DEODORANTS

4:58 PM Yanty Lee 4 Comments

Wahai Bloogers ,
Samada ada yang dah tahu atau tidak di sini nak kongsi sedikit maklumat untuk bersama , jom baca.


ALUMINIUM CHLORHYDRATE DALAM DEODORANTS 
Aluminium Chlorhydrate, untuk selanjutnya saya singkat menjadi AC. 
AC terdapat dalam Nivea Deodorant sensitive without alcohol dan juga
dalam Dove Deodorant Silk Dry (tutup emas), tp tidak didalam Dove fresh touch.

Mengapa bahagian ketiak adalah tempat dimana paling banyak perkembangan kanser payudara terjadi.

Penyebab utama untuk kanser payudara adalah kerana pemakaian produk2 ANTI-TRANSPIRANTEN (= anti- peluh ).

Kebanyakan produk yang ada dipasaran merupakan kombinasi dari anti-peluh dan deodorant.
 
Produk Deodorant sendiri tidak berbahaya. 

Bolehlah periksa bahan2 apa saja yang tertera dikemasan produk2 deodorant anti-peluh korang dirumah!
 
 Sekiranya mengandung AC, SEGERA BUANGLAH
JADI
Cuba menggunakan brand2 lain yang tidak mengandung bahan AC ini.
Hal Ini Adalah Kerana :
Hanya beberapa bahagian dari tubuh kita yang dapat mengeleminasi zat2
racun, iaitu bahagian belakang lutut, belakang kuping, diantara kaki dan ketiak.
 Zat2 racun ini dikeluarkan dalam bentuk peluh.
Produk2 anti-peluh mencegah peluh keluar. Dengan menggunakan
deodorant anti-peluh, zat2 racun tadi tidak dpt dikeluarkan dari dalam tubuh,
 melainkan tertumpu atau berkumpul di kelenjar getah bening dibawah lengan.

Asal kanser payudara kebanyakannya ditemui di bahagian atas payudara.
Laki2 tidak sepeka wanita terhadap jenis penyakit ini.
Meskipun laki2 menggunakan produk2 anti-peluh,
 bahan2 produk ini biasanya tinggal melekat dipermukaan ketiak 
dan tidak langsung masuk kedalam kulit
(kerana lelaki tidak mencukur bulu ketiak)
Kaum wanita yang telah mencukur bulu ketiak terus menggunakan produk anti-peluh lebih banyak risikonya,kerana luka2 kecil yang mungkin terjadi akibat mencukur rambut ketiak tersebut,
  bahan2 kimia yang ada dalam produk anti-peluh masuk kedalam tubuh lebih cepat . 
Kanser payudara kian hari mencapai jumlah yang kritikal.
Jadi tunggu apa lagi pergi lah kongsi la kepada kengkawan / awek / balak / saudara mara ye !



Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.




4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Internet Slow? This is the reason WHY!

4:04 PM Yanty Lee 0 Comments

INTERNET GEETING SLOW? WORSE?
Hurm , did u guys realized recently the internet access are getting slow and worse? 
Do U guys wanna know WHY?
Lets READ this & CHECK IT OUT


And the source of this issue I got tru an email wehter its true or not I am not sure. 
Just to SHARE cause I am having problems of this recently.
What about YOU?


Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.




0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Japan : Before N After Earthquake N Tsunami

10:11 AM Yanty Lee 0 Comments

Japan : Before N After Earthquake N Tsunami

jUst sHar!ng



Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

5:11 PM Yanty Lee 41 Comments

BEN ASHAARI : 

LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL 

 

1 Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ? 
-Ya, pernah. Jatuh cinta kerana keperibadiannya yang amat mengambil berat , keprihatinannya , "gentleman" , dan "loving". 

2 Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
-Tidak mengutamankan fizikal dalam memilih pasangan hidup kerana belum tentu dengan penampilan yang hebat , bergaya, kacak , badan sasa , etc akan membahagiakan perhubungan entah-entah perasaan dengan semua tue sampai lupa diri dengan cara berfoya-foya dengan orangn lain. Susah nak jumpa lelaki kategori tue semua yang baik , soleh , jujur dan setia.Apa pun sedap mata memandang.  

3 Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?  
-Bahagian fizikal yang membuatkan tertarik..hurm, pada Mr.Cayang I , perut dia - I LIKE! Sebab I suka usap-usap perut bolat dia.  

4 Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?  
-Sangat setuju sebab dah dekat dengan orang yang tersayang , makan air tangan orang tersayang so tak lah pula jadi kurus kering kan? 

5 Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda  .
-No Comment.Tapi hanya segelintir sahaja la mungkin yang lupa diri sampaikan bersikap sedemikian. Never judge people without knowing them well yet. So don't judge the book by its cover.

6 Beri contoh LELAKI IDAMAN (bagi perempuan) dan PEREMPUAN IDAMAN (bagi lelaki). Sila jelaskan pilihan anda .Kenapa anda pilih 'si dia'?
-Lelaki Idaman?   
 ~understanding~caring~loving~concern~ada pegangan agama~
*Semua di atas perlu sebab I need it untuk treat me well , happy in relationship til end life , seorang   lelaki/suami yang akan didik I dengan pegangan agama yang betul so that's why la Mr.Cayang yang berjaya menakluki hati yang pernah kecewa. So please doakan kiterorang ye!

7 Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ? 
-Sangat berpuas hati dan menerima nya seadanya sebab dia pun boleh terima saya seadanya. Tq !

8 Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?   
-Alhamdulillah , bersyukur ke hadrat Ilahi dengan apa yang diberi dan redha dengan apa yang terjadi mahupun akan.

9 Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?  
-Tak payah kata untuk kehendak pasangan , memang nak sangat kurus macam time school-ing dulu . Penampilan penting nanti dia cari lain argghhh tidak.. hehe...

10 Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? 
-Tak berani nak cuba actually , tapi losyen mustajab je n itu pun jarang guna so kesan nya tak la nampak sangat. Tapi recently , dah mula guna sabun mandi yang Mr.Cayang kasi , katanya kata sabun tu akan nampak kesan nya so takde la lagi apa2 bukti erk.

  Peeps out there , let's join this segment before Mr.BA close it this MID NIGHT!




Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



41 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

CONTEST {CABUTAN BERTUAH UNTUK SEMUA MEMBER EN.PRINCE}

9:19 PM Yanty Lee 7 Comments

CONTEST {CABUTAN BERTUAH UNTUK SEMUA MEMBER EN.PRINCE}


Ladies & Gentlemen
Buat kali ke-2 sejak terlibat dalam dunia blog ini Yanty telah di TAG untuk menyertai CONTEST
Kali ini telah di TAG untuk 
anjuran Encik Prince
&
di TAG oleh Adik Sakinah
Jutaan t.e.r.i.m.a.k.a.s.i.h ye, adik!

Maklumat Lanjut Mengenai CONTEST Nie - Sila Klik pada PIC Nie :D

O-K-A-Y , 
Dengan tidak membebel banyak
Pegang MOUSE (tetikus) arahkan CURSOR ke BANNER di atas dan KLIK
sebelum tarikh tutupnya pada
10hb APRIL 2011

Oleh demikian , 
di TAG nya mereka pula
 -----<@ Fazela @>-----
----<@ Effa @>----
----<@ Ieja @>-----

#d.0.n.E#


Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.




7 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

8:20 PM Yanty Lee 21 Comments

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN


Latar Belakang
-  Nama Panjang : Rosniyanti
- Nama Pendek : Yanty
- Umur : 24 tahun 
- Asal : Pulau Pinang 

Profesion
- Pembantu Tadbir di sebuah Jabatan sekitar Putrajaya sejak 3 tahun yang lepas

Blog Fav
- BA : banyak idea yang dikongsi , pengalaman blogger otai dan semuanya (xterkata la bro!)
- Mat Gebu : Resepi !! 

Blog X suka
- Masih baru di dunia blog , X da plak yang xsuka. OK je xkisah la cerita pasal pe pun ; bf/gf/friend/enemy/fam/work/study & etc.
Layan je for me blog ala-ala diary juga so hak masing-masing nak mengomel ntah apa-apa pun.
Janji Keep BLOGGING & WRITING !

Impian terhadap blog ku ini
- Dapat pembaca yang kunjungi dengan memberi tunjuk ajar lagi kepada newbie untuk terus merepek  di blog macam semua blogger yang otai -otai dengan idea mencurah-curah.
So , drop your blog url di eXchangeLink on my blog untuk I timba ilmu dari korang!




Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



21 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Di-Review? - by Sakura Mikan

3:58 PM Yanty Lee 0 Comments

Thousand , Billion , Million , Zillion , ......
kerana me-review kan blog saya yang tak seberaper ni , ye!

I was just kidding , tak expect pun cik sakura_mikan betul² did the review untuk saye.
Terkejut bila ternampak nama ku di dashboard


Terus click , cik sakura_mikan sangat baik hati la! Cayunk kamoo!

I am her 11th follower as her post title blog 


Like! Like! Penangite jugak. Boleh buat Club Blogger Penang ni 
;-p

Ladies & Gentlemen , 
let's drop by her lovely blog




Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen